Hírek

2011.09.01. 14:52

Értékeket emelő pályázati forrás Hévízen

Újabb turisztikai fejlesztési forráshoz jutott Hévíz, mellyel tovább erősödhet a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület szerepe: a Regionális Operatív Programban EU-s társfinanszírozású pályázaton szerepeltek sikerrel.

Horányi Árpád

A TDM együttműködés erősítése Hévízen, az élet forrásánál című pályázattal nyert az egyesület közel 80 millió forintot. Az összegből egy előzőleg elnyert 45 milliós támogatással indított 53 milliós összegű program folytatását tudják finanszírozni. Az önrésszel együtt most 100 millión felüli turisztikai fejlesztési célú projekt indulhat el.

Papp Gábor polgármester elmondta: a siker a város turizmusának meghatározó szereplői közötti együttműködésnek köszönhető. Mindennek eredményei immár viszszaköszönnek a forgalomban, a szolgáltatásokban, a kulturális életben. Kiemelte, hogy a város csapatmunkával, sikeres pályázatokkal új lehetőségeket kapott, amiket összefogással jól ki tud használni, megfelelve a kitűzött céloknak, a vendégek elvárásainak.

Pusztai Erzsébet, a TDM Egyesület elnöke utalt arra, hogy a támogatott új projekt az elődje értékeire, eredményeire épül. Ezekre visszatekintve említette a karácsonyi vásárt, a városi zöldnapot és a kerékpáros sportnapot, a kiemelkedően nagy sikerű Boldog Békeidők Hévíze című rendezvénysorozatot, több koncert megszervezését, a 24 alkalommal megrendezett belvárosi sétát, a római kori kalandozásokat és termékkóstolót, valamint szakmai képzéssorozatokat és tanulmányutakat. Az új forrásokból tovább finanszírozzák a turisztikai kínálat gazdagítását, az információs rendszerek bővítését, a marketing eszközök szélesítését, s mindemellett nagyobb szabású infrastruktúra és eszközfejlesztés is szerepel a programban.

További 85 százalékos pályázati támogatással 3,5 milliós költséggel elkészült egy 3 dimenziós, Hévíz–Zalaszentgrót és térségét bemutató térkép. 



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!