Hírek

2011.08.21. 16:51

Zalaiak elismerése

Augusztus 20-a alkalmából országos kitüntetéseket adtak át. Az elismertek között több zalai, s határon túli magyar is van.

Gyuricza Ferenc


Rózsás János író, Gulag-kutató a szovjet kényszermunkatáborok szörnyűségeinek kutatásáért, tapasztalatainak emlékiratokban való megörökítéséért az augusztus 20-iki nemzeti ünnep alkalmából átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést a Parlamentben.

Arany Érdemkeresztet vehetett át Kováts István, a KDNP Zala Megyei Szervezete tb. elnöke és dr. Páhy János címzetes esperes, püspöki tanácsos, a nagykanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosa.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetettjei között van Halmi László, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanára.

Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapta a növényi vírusok gazdanövénykörének meghatározásában, annak feltárásában végzett nemzetközileg is elismert eredményeiért, az egyetemi növényvirológiai oktatás és növényorvosképzés bevezetéséért, példaértékű oktatói, szakmai-közéleti tevékenysége elismeréseként Horváth József Széchenyi-díjas növényvirológusa, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Kaposvári Egyetem kutatóprofesszora, a keszthelyi Pannon Egyetem professor emeritusa.

Dr. Kámán Éva
, a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság elnöke Lovagkeresztet kapott .

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott a miniszter dr. Tószegi Sándornak, a Zala Megyei Kormányhivatal kerületi főállatorvosának, az állategészségügy érdekében végzett munkája elismeréseként.
   
Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozta a miniszter Dr. Czencz Kornéliának, a Pannon Egyetem Georgikon Kar Növényvédelmi Intézet nyugalmazott egyetemi docensének növényvédelmi állattan tudományterületen végzett munkájáért.

Aranykoszorús Gazdaasszony Díjat adományozott  Varga Béláné családi gazdálkodónak - telephelye Pusztaederics - az önellátó abraknövény-termesztéssel megvalósított szarvasmarha-tenyésztésben és a tejfeldolgozásban elért eredményeiért.

Aranykoszorús Gazda Díjat adományozott a miniszter Cziráki Gábor egyéni vállalkozónak - telephelye Zalaszentmihály - az állattenyésztés területén elért eredményeiért.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adott át a miniszter Kovács Gyulának, a ZALAERDŐ Zrt. erdész-technikusának, az őshonos magyar gyümölcsfajták érdekében végzett értékmentő és értékteremtő munkájáért.

Közművelôdési díjban részesült Baloghné Bacsa Ibolya, baki művelődésszervező.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét kapta dr. Bence Lajos muravidéki költő, irodalomtörténész.

Kisebbségekért Díjat kapott Zadravec Szekeres Ilona.
 

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a  csillaggal (polgári tagozata)   kitüntetést adományozták  az életnek tartalmat adó egyetemes emberi értékek és erkölcsi normák mellett való következetes kiállásáért, közéleti szerepvállalásáért, a nemzetet szolgáló példaértékű életútja elismeréseként Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebésznek, az orvostudomány doktorának, nyugalmazott egyetemi tanárnak, volt klinikai igazgatónak.

Zalaiak elismerések

Körkép Szent István ünnepén

Augusztus 20. Zalában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!