Hírek

2011.07.02. 11:39

Jubileum: 40 éves a zalaegerszegi Családi Intézet

A családot az tartja össze, ha csak a szép emlékeinket őrizzük szívünkben, hangzott el pénteken a megyeszékhelyi Családi Intézet fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen.

Péter Gyöngyi

Nem idegen tőlük a színpad, pénteken mégis meghatódottan léptek be a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe a Családi Intézet volt és jelenlegi munkatársai, közreműködői, akiket elsőként az intézet vezetője köszöntött.

– Mindenki hozta magával az emlékeit, minden közreműködőt arra kértem, hogy azt a verset, dalt adja elő, mely eszébe jut a Családi Intézetről – mondta elöljáróban Szabó Judit, akinek az életét jelenti a két szó, hiszen 33 éve, a kezdés után 7 évvel kapcsolódott a munkába. – Számunkra ez nem munka, tényleg csak hivatásszerűen lehet végezni... Meghatódunk sokszor mi is, például, ha a pár olyan műsort választ, hogy érzi az ember, több történik a házasságkötő teremben, mint egy esküvő...

A jubiláló intézet vezetőjétől megtudtuk, a negyven év során tizenkilenc munkatárs gondoskodott arról, hogy emlékezetessé tegye a családi ünnepeket, egy időben hárman- öten. Jelenleg „4,5” fő alkotja a munkatársak csapatát, mely kiegészül 60-70 előadóval és több mint 100 partner – fotóstól a ruhakölcsönzőig – segíti őket még abban, hogy minél emlékezetesebbek legyenek a szertartások.


Zalaegerszeg város, illetve a polgármesteri hivatal nevében Sümegi László önkormányzati képviselő köszöntötte az ünneplőket. Úgy fogalmazott, negyven esztendő a mai világban egy intézmény életében nagy teljesítmény, az intézet bizonyította életképességét, túlélt divatokat. Munkatársai azt a küldetést, feladatot látják el, melyre manapság nagy szükség van: a családok összetartását, a szép emlékek megteremtését.

Az eltelt négy évtized eredményei, történései méltóak arra, hogy felidézzék őket, mondta a korábbi vezető, Varga Borbála, aki 1974-ben került az intézet élére. Kitért rá, 1971. július 1-jén, az országban harmadikként kezdte meg működését a családi ünnepek lebonyolításával megbízott zalaegerszegi intézmény.

– Egész életünket végigkíséri a késztetés, hogy a másik ember tükrében lássuk magunkat – fogalmazott. – Sorsom nagy adománya, hogy több mint három évtizeden át része lehettem a csodának.


NÉVADÓ ÉS SZERELMES RANDEVÚ IS
Az elmúlt négy évtized során közel 17 ezer esküvői szertartást tettek felejthetetlenné, több mint 4 ezer temetésen igyekeztek enyhíteni a gyászolók fájdalmán. A kulturális és egyéb szolgáltatások száma majd´ 145 ezer volt. A Szerelmes randevú rendezvénye, esküvő, névadó, Télapószolgálat, hatévesek köszöntése, az advent varázsa című program is színesíti kínálatukat. A Családi Intézet célja, hogy végigkísérjék, emlékezetes eseményekkel szépítsék meg a családok életét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!