Hírek

2011.05.31. 05:48

Vezetőt vált a gyógyfürdő: a polgármester tagadja, hogy politikai okai lennének

Új vezető kerül az évente több százezer vendéget fogadó zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. élére: a szervezetet két évtizede irányító Horváth Vencelt a nem is olyan rég a felügyelbizottságának elnökévé választott Burján Richárd váltja.

Szalabán Attila

Tekintettel a Horváth Vencel által a zalakarosi gyógyfürdő élén eltöltött idő hosszúságára, az ezalatt megvalósított óriási léptékű fejlesztési programokra, sokakat meglepett a döntés. Olyan hangok is elhangzottak, hogy politikai okok állnak a személycsere mögött.


- Horváth Vencel megbízatása idén december 31-ével jár le, amelynek közös megegyezéssel vetettünk véget - magyarázta Novák Ferenc polgármester. - Abszolút nem politikai döntés volt, akár őt is újra kinevezhettük volna, ha pályázik. Szó sincs tehát perben és haragban történő elválásról. Az tény, hogy a Gránit fürdő eredményessége csökkent, Horváth Vencel - akinek a munkájával elégedettek vagyunk - érdemei elismerése mellett szükségesnek tartjuk tehát az újításokat. A pályázók éppen azt mondták el, hogy mit tennének másként - s közülük Burján Richárd adott kiváló választ minden felmerült kérdésünkre.

Horváth Vencel megerősítette: a többségi tulajdonos önkormányzat lépése cseppet sem lepte meg, hiszen bizonyos dolgokat tényként közöltek vele néhány hónappal ezelőtt. A munkaviszonya határozott időre szólt, s a távozása egy komoly tárgyalássorozat eredménye. Távozása indokairól csak annyit mondott: úgy érzi, gazdasági okok abban nem játszhattak közre, hiszen bár csökkent a vendéglétszám, mégis nyereséges a cég.


- A társaságunk gazdaságilag stabil, de az idegenforgalmi kilátások miatt azt kell mondjam: az elkövetkező 1,5-2 évben már a szinten tartás is komoly fegyverténynek számít - tette hozzá Horváth Vencel. - Sok külső körülmény nehezíti a munkát, az emberek általános meg-élhetése mellett egyre kevesebb szabad forrása marad a családoknak. Ezért költséghatékonyan, minőségi szolgáltatásokkal lehet a piacon maradni.

Mint megtudtuk, a tárgyalások eredményeként kialakult megegyezés révén június elsejétől Horváth Vencel szabadságra megy, s arról már nem tér vissza, hanem átadja székét Burján Richárdnak, a Zalavíz Zrt. jelenlegi elnök-vezérigazgatójának, aki egy ideje a karosi fürdő felügyelőbizottsága elnöki posztját is betöltötte.

- A Gránit Gyógyfürdő Zrt.-nél nincsenek bajok, elődöm precízen és jól vezette a részvénytársaságot, ezért elismerés illeti - jelezte érdeklődésünkre Burján Richárd. - Eddig meglehetősen műszaki szemléletű volt a fürdő vezetése, ennek eredményeként a létesítmény nagyon jó állapotban van. Szerintem azonban nem volt elég a marketing, nem használtak ki minden lehetséges értékesítési csatornát. Ezen mindenképpen változtatni kell.


Új vállalatirányítási rendszerrel
Az új vezérigazgató elmondta: alapvető célja, hogy a vendégek elégedettségét növelni tudják. Ennek érdekében új üzemelési koncepciót, gasztronómiai stratégiát, valamint fürdőfejlesztési koncepciót dolgoznak ki – utóbbi értéke meghaladja majd a több milliárd forintot, s megvalósításához szeretnének minél több állami, uniós támogatást szerezni. Ugyanakkor egy új vállalatirányítási rendszert is bevezetne, melytől a munkahatékonyság és az eredményesség emelkedését várja.


Kapcsolódó cikkünk:
Vezérigazgatót jelöltek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!