Hírek

2011.04.18. 08:05

Jól van és újra szolgál a megvert plébános

Mint arról korábban beszámoltunk, rablótámadás áldozata lett Galambos Ferenc mesztegnyői plébános. A korábban káplánként Nagykanizsán szolgáló atya jól van, és vasárnap tartotta első miséjét.

MTI

Galambos Ferencet közel két hete támadták meg, az elkövetők összeverték és megszurkálták, hosszú ideig kórházban ápolták. Ma már jól van, munkába is állt: Balatonszentgyörgyön és környékén, Homokkomáromban, valamint Marcaliban is gyóntatott a nagyböjti lelkinapon, majd vasárnap misét mondott  - írja a sonline.hu. A portál arról is beszámol, hogy a történtek kapcsán  Balás Béla kaposvári megyéspüspök a papok védelmében Gelencsér Attilához, a megyei közgyűlés elnökéhez fordult.

A levelében a megyéspüspök arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt évtizedben mennyi bűncselekmény történt a plébániák ellen, s együttgondolkodásra kérte a közgyűlés elnökét a papok védelmének kérdésben.

A teljes cikket itt olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!