Hírek

2011.04.12. 05:50

Háromcsillagos Arany Bárány - Plusz pont volt a dödölle és a télikert

A zalaegerszegi Arany Bárány Hotel az elsők között szerezte meg új minőségi besorolását. A kereskedelmi szálláshelyek minősítését egy 2009-ben született kormányrendelet változtatta meg.

Szabó Judit

 

 

A minősítés nem kötelező, az eljárás a szálláshely kérésére indul, a jövőben azonban csak azok a szállodák használhatják a csillagjelzést, amelyek rendelkeznek az újfajta besorolással.

Országosan eddig 170 kereskedelmi szálláshely kezdeményezte az új kategóriába sorolást, és 22 kapta meg, a Nyugat-Dunántúlon pedig összesen három, köztük a zalaegerszegi Arany Bárány.

- A minősítés úgy zajlott, hogy a szálloda értékelte a saját szolgáltatásait 270 szempont alapján - vázolta Varga Csaba, az Arany Bárány ügyvezető igazgatója. - A kérdőív kitért a matracok minőségétől kezdve a takarításon át az étlap megjelenéséig mindenre. Miután kitöltöttük, három ellenőr érkezett, egy siófoki, egy hévízi és egy fővárosi szállodaigazgató. Külön-külön mindent megnéztek, pontoztak, végül összevetették a tapasztalatokat. Hat órán át vizsgálódtak, még a bútorokat is odébb tolták, hogy lássák, nincs-e por. Az eredmény az lett, hogy míg mi az eddigieknek megfelelően háromcsillagos kategóriába soroltuk a szállodát, most magasabb, háromcsillagos superior osztályba kerültünk. Plusz pontot kaptunk például arra, hogy az étlapon helyi jellegzetességek is szerepeltek, például dödölle és prósza, hogy a szobákban ingyenes internet áll rendelkezésre, és a télikert is nagyon tetszett az ellenőröknek.

Varga Csaba elmondta, hogy fejlesztésekkel el tudnák érni a négycsillagos szintet is. Az udvari épület helyén egy négyemeletes szárny építését tervezik százmillió forintból, pályázati támogatással. Wellness részleg, fallabdapálya és biliárdterem kapna itt helyet, valamint egy szivarszoba, mert az egyre szigorodó korlátozások ellenére a dohányzó vendégeket sem szeretnék elveszíteni.

 Az Arany Bárány most 45 százalékos kihasználtsággal működik.   Így sem veszteséges,   de 40 százalék alatt már az lenne, jelezte Varga Csaba, hogy továbbra is nehéz idők járnak. A válság hatását mutatja, hogy a szobák mdössze 15 százalékát értékesítik portai áron, a többit céges szerződéssel, kedvezményesen, üzletembereknek. Közülük kerül ki a legtöbb vendég, a turisták aránya csak 3 százalék.

 

 Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!