Hírek

2011.03.26. 08:34

Néha a Földnek is kell egy kis áramszünet

Ügynökök, szeretők figyelem! Aki szombat este valamilyen titkos akción töri a fejét, annak remek alkalom nyílik a lopakodásra, hiszen egy órára elsötétülnek megyénk főbb terei.

Kiss Anna

A Föld Órája elnevezésű világméretű önkéntes kezdeményezés  kísérletet tesz arra, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezetszennyezésre és a túlfogyasztás következtében kialakuló problémákra. A program Ausztráliából indult, azóta egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Magyarországon 2008-ban rendezték meg először a Föld Óráját,  akkor mindössze négy település csatlakozott a kezdeményezéshez.

Idén  az akcióba a települések mellett  a fővárosi repülőtér, pénzintézetek,  nagyvállalatok  is bekapcsolódtak. A mozgalom célja a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és  fölösleges energiahasználatát.




Zalaegerszegen szombaton este fél kilenctől fél tízig lekapcsolják  a Mária Magdolna Templom reflektorait  és a Szent István szobor diszkivilágítását - tudtuk meg Sümeghy Gabriellától a zalaegerszegi Polgármesteri Hivatal környezetgazdálkodási és kommunális csoportjának  vezetőjétől.
 
Zala megyéből  Keszthely városa is csatlakozott a mozgalomhoz.
A tavaly rendezvényhez hasonlóan idén is a Vajda János Gimnázium tanárainak és diákjainak részvételével fáklyás felvonulással, élő zenével ünneplik a Föld Óráját a Fő téren és a sétáló utcában mondta el lapunknak Nánási Árpád, Keszthely város környezetvédelmi  illetékese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!