Hírek

2011.03.23. 07:23

Közös munkával értek el sikert a zalai diákok

Zalából 3 középiskolás diák vett részt a 7. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny napokban Szekszárdon megrendezett döntőjén.

Horányi Árpád

A fiatalok 300 pályázó közül kerültek a döntőbe. Serleg Dániel, a zalaegerszegi Ganz– Munkácsy-szakközépiskola és Tóth Dávid Noel, a keszthelyi Vajda János Gimnázium diákja közös versenyfeladat megoldásával az alkalmazói programozás kategóriában 6. helyen végzett. Olyan internetes hálózatfigyelésre alkalmas programot készítettek, mely a szolgáltatás felhasználójának számlát küld.

A két fiatal nem először szerepelt a rangos számítástechnikai vetélkedőn: tavaly 170 pályázóból jutottak a nemzetközi mezőnybe, akkor a Főnix elnevezésű operációs rendszerüket mutathatták be. A közös munkát internetes kommunikáció révén végezték.


Az idei siker újabb szereplője lett Simon-Fiala Dániel, ugyancsak Vajda-gimnazista, akivel Tóth Dávid Noel a megépített automata és vezérlése kategóriában közös versenymunkával 8. helyen végzett.

A fiatalok elmondták: több éve dolgoznak együtt, korábbi közös munkák révén álltak össze a versenyzésre. A szükséges alkatrészek beszerzéséhez anyagilag is kaptak támogatást a keszthelyi Mentor Ifjúsági Irodától, továbbá egy számítástechnikai vállalkozástól.

A mezőny rendkívül erős volt. A fiatalok szerint több résztvevő munkája profi szintű teljesítményként jellemezhető. A versenyen szerb, román, szlovák, szlovén, s határon túli magyar fiatalok is részt vettek. Két napon át zajlottak a bemutatók, majd az ünnepélyes eredményhirdetés következett. A diákokat elkísérte a versenyre a keszthelyiek felkészítője, Keveházy Balázs, a Vajda-gimnázium szaktanára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!