Hírek

2011.02.02. 18:22

Teljessé vált a csapadékvíz-elvezető rendszer Szepetneken

Szerdán avatták Szepetnek belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerét. A több mint 15 kilométeres rendszer kialakítása 300 millió forintba került és jelentős uniós támogatással valósult meg.

Sámel József

A szerdai avatáson elsőként Vlasicsné Fischl Tímea polgármester szólt a beruházásról. Mint mondta: a megvalósult fejlesztés elsődleges célja volt, hogy csökkentse az árvíz és belvíz veszélyeztetettséget  a településen, továbbá szolgálja a felszíni vizek biztonságos elvezetését. A polgármester  hozzátette: ilyen volumenű beruházás még nem valósult meg a községben, a csapadékvíz-elvezető rendszer a falu teljes belterületén kiépült.


A kivitelezést végző Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. vezérigazgatója, Kovács Tamás a beruházás készre jelentését követően egy apró ásót adott át a polgármesternek, azt kívánva maguknak, hogy csak annyi garanciális javításra kerüljön sor, amit a kis szerszámmal is el lehet végezni. A vezérigazgató ama örömének is hangot adott, hogy hamarosan  a szennyvízhálózat kiépítését is elkezdhetik a faluban, mely tovább javítja  a település infrastruktúráját.

A beruházás pénzügyi összetételét Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője ismertette. Mint elmondta: az Európai Unió és a magyar állam 257 millió forintos támogatást nyújtott a beruházáshoz.  Ezen túlmenően az önerő csökkentéséhez  az állam további 27 millió forintot adott, illetve 5 millió forinttal a megyei önkormányzat is támogatta a beruházást.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

Bosszankodnak a falubeliek: fennakadnak az autók a vízelvezetőn

Végre megkezdődhet a szennyvízberuházás

Brüsszelből várják a döntést a szennyvízprojektre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!