Hírek

2011.01.13. 15:24

Ismeretterjesztő programokra várják Hévíz lakosságát

A környezettudatosság segítése céljával, önkormányzati szervezésben ismeretterjesztő előadás-sorozat indul, összefüggésben a múlt évben lezajlott belváros rekonstrukcióval Hévízen.

Horányi Árpád

A fürdővárosban a gazdaság élénkítése, a közösségi kulturális funkciók és a városi környezet minőségi fejlesztése érdekében tavaly megvalósult rehabilitációs program mind jobb érvényesülését, kihasználását kívánják elősegíteni. A munkálatok során megújultak az utcai fasorok, lakossági akciókkal kiegészült a gyalogos övezet egységessé tétele, korszerűsítették a beruházás keretében a csapadékvíz- elvezető rendszert, kiskereskedelmi egységek alakultak át, megvalósult a Rózsakert vendéglátó egység felújítása, funkcióinak bővítése.

A projekt humán folytatásaként a város lakossága körében előadás-sorozat indul. A program célja, hogy elősegítse a környezettudatos magatartás kialakítását, elterjesztését, a környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletformálását illetve szemléletváltást.


A résztvevők hasznos, naprakész ismereteket szerezhetnek a város és környéke aktuális környezet- és természetvédelmi kérdéseiről, fejlesztéseiről, a tóvédelem fontosságáról, a környezeti energiák hasznosításának lehetőségeiről.

A városháza dísztermében január 18-án és 20-án Füzesi Lászlóné, a Hévízért Városvédő Egyesület elnöke, 26-án Meiszner Katalin biokertész tart előadást 17 órától. Majd a Városi Sportcsarnokban 29-én 10 órakor az Öko Pannon Kft.-vel közös rendezvény zárja a programot, az eseményen hirdetik ki a korábbi rajzpályázat eredményeit, előadások, vetélkedők zajlanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!