Hírek

2010.12.17. 19:05

Maradandót alkottak: átadták a Zalaegerszegért-díjakat

Nyolc magánszemély, valamint két szervezet vehetett át pénteken Zalaegerszegért-díjat az önkormányzat ünnepi ülésén. A kitüntetéseket Gyutai Csaba polgármester adta át.

Szabó Judit


Zalaegerszegért-díjban részesült Bicsákné Némethy Terézia, a Nyitott Ház Módszertani Intézet igazgatója az autizmussal élő sérült gyerekek életminőségének javításáért, társadalmi elfogadottságuk növeléséért végzett munkájáért.

Dr. Bocsákné dr. Gerencsér Erzsébet háziorvos több évtizedes gyógyító tevékenységéért, a város egészségügyi ellátásának szervezésében betöltött meghatározó szerepéért, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége csoportjának elnökeként folytatott társadalmi tevékenységéért kapta meg a rangos kitüntetést.

Dr. Csanádi Ágnes főiskolai docens, a számviteli főiskola igazgatói hivatalvezetője kiemelkedő szakmai és tudományos munkájával, s a regionális tudásközpont létrehozásában vállalt szerepével érdemelte ki az elismerést.

Zalaegerszegért-díjat vehetett át Farkasné Perlaki Edit nyugalmazott énektanár magas színvonalú pedagógiai, valamint kórusvezetőként végzett munkájáért.

A Kertvárosi Integrált Óvoda alkalmazotti közösségét a lelkiismeretes, és a környezettudatos gondolkodást előtérbe helyező nevelői tevékenysége okán tüntették ki, a díjat Kemendi Györgyné óvodavezető vette át.

Dr. Gergye Ferenc háziorvost a betegek gyógyításában és az orvosképzésben betöltött szerepe tette érdemessé a városi kitüntetésre, míg Hadnagyné Póka Emőke textilművészt a számos hazai és nemzetközi siker, valamint a zalai fiatalok vizuális nevelésében elért eredmény.

Paál István, a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség elnöke a történelmi hagyományok ápolásáért kapott Zalaegerszegért- díjat, Simon Judith, a vegyeskar titkára pedig a város zenei életében betöltött szerepéért, az együttes történetének precíz dokumentálásáért, s a helyi közgyűjtemények gazdagításáért.

Kitüntette a közgyűlés a Harangláb Népzenei Egyesüttest a göcseji népzenei hagyományok ápolásáért. A díjat az együttes vezetője, Schreiner Jenő vette át a polgármestertől.


TIZENHÉT ESZTENDEJE
Az önkormányzat 1993-ban döntött arról, hogy minden évben Zalaegerszegért- díjat adományoz az arra érdemeseknek. Olyan magánszemélyek, illetve szervezetek kaphatják a kitüntetést, akik, illetve amelyek a város építésében, fejlesztésében és környezetvédelmében, kulturális, oktatási és sportéletében, egészségügyi és szociális szolgálatában, az önkormányzatban vagy a közigazgatásban példaértékűt, maradandót alkottak, tevékenységükkel a város jó hírnevét öregbítették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!