Hírek

2010.11.16. 07:23

Halálra verte élettársát a bokszoló - Egy tragédia margóján

A napokban szörnyű gyilkosság hírétől volt hangos a sajtó: egy volt magyar bajnok bokszoló halálra verte élettársát Oroszlányban. Ilyenkor előkerül a régi sztereotípia: aki küzdősportot űz, agresszívabb az életben is. Hogy megtudjuk, van-e valóságalapja a vádnak, felkerestük a Zalaegerszegi Boksz Klubban Füzesi József edzőt és tanítványait, Füzesi Adriánt és Füzesi Ádámot.

Kiss Anna

 

- Nem ismertem ezt az embert, de meg kell, hogy mondjam, rosszul érint, hogy tettét a boksszal hozzák összefüggésbe. Lezüllött életmódot folytatott. Ez vezetett a szörnyű gyilkossághoz - meséli elöljáróban József, majd saját tapasztalatait is megosztotta velünk. - Adrián és Ádám nemcsak tanítványaim, hanem a gyerekeim is. Már egész kicsi koruk óta bokszolnak, számukra a családi hagyomány jelentett motivációt a sport irányába. Most már mindketten főiskolások, de még sohasem fordult elő, hogy a ringen kívül verekedtek volna. Nem is olyan a természetük.

Ahogy elnézzük a két profi bokszolót, megállapítjuk, hogy az ökölvívás talán jobb mint a jóga. Mindketten nyugodtak, kiegyensúlyozottak.

- Mindenki meglepődik, amikor megismer - meséli Adrián -, arra számítanak, hogy egy agresszív gyerek vagyok. A boksz elsősorban sport, és mint ilyen, fegyelemre, kitartásra tanít. Az edzés remek alkalom, hogy levezessük a feszültséget, és a termet egy nyugodt ember hagyja el.

 

 

- Néha azért olyan is betér hozzánk, aki nem sportból szeretne bokszolni, hanem balhéból. Ilyenkor a jó edző erős ellenféllel állítja össze. Kap egy-két pofont és rájön, ez nem az a hely, ahol büntetlenül behúzhat párat - mondja József.

- Méregből nem is lehet bokszolni - teszi hozzá Ádám. - Aki indulatos, pontatlanul üt, nagy pofonokat kap. A szorítóban nincs ellenség, csak ellenfél, akit minden körülmények között tisztelünk.

Kevesen gondolnak bele, hogy egy igazán jó ökölvívónak az eszét is használnia kell a ringben. Adrián és Ádám folyamatosan készül, legközelebb Adrián lép ringbe november 20-án. A meccset az egyik sporttelevízió is adja.

Kevesen gondolnak bele, hogy egy igazán jó ökölvívónak az eszét is használnia kell a ringben. Adrián és Ádám folyamatosan készül, legközelebb Adrián lép ringbe november 20-án. A meccset az egyik sporttelevízió is adja.

 

 



A 44 éves nőt november 10- én találták holtan a lakásában, az esetet élettársa jelentette be, majd eltűnt. A nyomozók órákkal később találtak rá amint ittasan tántorgott Oroszlány utcáin.

OLDALTÖRÉS: Halálra verte élettársát az egykori oroszlányi bokszoló

Ütötte, fojtogatta az élettársát az egykori oroszlányi bokszoló

Ütötte, fojtogatta az élettársát az egykori oroszlányi bokszoló

Ütötte, fojtogatta az élettársát az egykori oroszlányi bokszoló

A férfi -aki korábban bokszoló volt - tagadja, hogy megölte volna szerelmét, de a nyomok és a tanúkihallgatások egyértelműen arra utalnak, hogy ő verte halálra az asszonyt - írja az eset után a kemma.hu, mely úgy értesült, egy nappal a holttest megtalálása előtt egy kocsmában talált rá élettársára a 48 éves H. Szilveszter. Hangos szóváltást követően hazáig verte az asszonyt, majd a verés otthon is folytatódott, s a dühödt férfi még a nő haját is levágta. Másnap reggel a férfi a szomszédba sietett segítségért, mondván, holtan találta ágyukban élettársát.

A boncolást végző orvosok a megduzzadt fej és a nyakon található fojtogatási nyomok miatt azonnal értesítették a rendőrséget. A nyomozók kizárták, hogy idegen járt volna a lakásban, feltételezésük szerint az asszonyt a férfi verte halálra.

A blikk.hu helyiekre hivatkozva megemlíti, hogy a  férfi profipályafutása után sokat ivott, aztán egy ideig józan volt, majd az utóbbi időben ismét többször látták részegen.

- Soha nem bántott senkit, ha nyakon csapták, akkor sem ütött vissza. Még az ételt is ötvenszer megrágta, mielőtt lenyelte volna. Igaz, úgy hallottam, mostanában ivott Szilveszter. Nem tudom, hogy az alkohol mit hozhat ki az emberből - mondta el a névtelenséget kérő sporttárs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!