Hírek

2010.11.17. 18:20

Átadták az idei Junior Prima sajtódíjakat

Harmadik alkalommal ítélték oda a Junior Prima Díjakat a magyar sajtó kategóriában. Az elismerést tíz fiatal tehetség - köztük a Magyar Távirati Iroda gazdasági szerkesztőségének munkatársa, Kis Judit - vehette át szerdán, Budapesten, a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.

MTI


A magyar sajtó kategóriában tíz fiatal újságírónak adományozta a díjat a Juhász Judit, Tamás Ervin és Veiszer Alinda alkotta zsűri.
  
 A hétezer euróval járó rangos elismerést Ablonczy Bálint (Heti Válasz), Bátorfy Attila (Kreatív Magazin), Kis Judit (MTI), Munkácsy Márton (FigyelőNet), Oláh András (Info Rádió), Pető Péter (Népszabadság), Rovó Attila (MR1-Kossuth Rádió), Szentkirályi Balázs (Index.hu), Vidos Mihály (Magyar Televízió) és Weinhardt Attila (Portfolio.hu) vehette át.
   
A Prima Primissima Alapítvány melletti társalapító, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Papp Edit az ünnepségen azt mondta: a pénzintézet 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, amely azt tűzte ki célul, hogy egyrészt elismerje azokat az ifjú tehetségeket, akik szakmájukban már bizonyítottak, másrészt anyagilag is hozzájáruljon ahhoz a függetlenséghez, ami szükséges, hogy tovább fejlődjenek.
   
Mint mondta: a gazdasági válság időszakában sokkal fontosabbá vált az információ és hogy az információtömegből a valósak jussanak el az emberekhez. Azért örül, hogy az Erste ezt a kategóriát támogatja, mert a sajtó képviselői azok, akiknek lehetősége és felelőssége, hogy ebből a hatalmas információtömegből eljuttassák a sokrétű, a problémákat több oldalról megvilágító információkat azokhoz, akik nem feltétlenül találják meg ebből a relevánsakat. A díjazottakat arra kérte, hogy a díjat arra használják, hogy még tovább fejlődjenek a szakmájukban és még többet bizonyítsanak.
  
 A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. A díjat ebben az évben hét kategóriában adják át. Az elismerést tanúsító oklevél mellett a díjazottak egy Kincsem-szobrot és hétezer eurót kapnak.

 

V. Zalai Prima Díj: lezárult a szavazás, eredmény rövidesen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!