Hírek

2010.11.29. 14:11

270 milliós beruházás: egészégmegőrző központ épül Kehidakustányban

Szociális és egészségmegőrző központot alakít ki az egykori idősek otthonából a Dunántúli Református Egyházkerület Kehidakustányban. A mintegy 270 milliós beruházás jövő elején készül el.

Sámel József

– Első ütemben idősek otthonát alakítunk ki, kiváltva az épülettel a Hévízen bérelt intézményünket. A régi és új lakók méltó körülmények közé kerülnek – fogalmazta meg a célokat Bellai Zoltán püspöki főtanácsos, akitől megtudtuk: a beruházásra EU-s pályázaton nyertek pénzt, hetvenmillió forintot. – Az otthon nagyobb lesz, hatvan férőhelyesre terveztük. A beruházás a gyülekezetünk tagjainak egészségmegőrzését, rekreációját is szolgálja. Az eredeti tervekben az szerepelt, hogy év végére átadjuk az otthont, költözhetnek a lakók, ám a csapadékos időjárás miatt erre várhatóan január végén kerül sor. Elképzelhető persze, hogy a rendelkezésre álló öszszeg nem lesz elég, mivel munka közben derültek ki újabb javítanivalók.


A Zala megyei közgyűléstől 130 millió forintért megvásárolt épületegyüttes és négyhektáros terület mindezen túl számos lehetőséget kínál még, már ami a további beruházásokat illeti. Terveznek például konferenciaközpontot, s feltérképezve a további lehetőségeket, dolgoznak a turizmust szolgáló beruházásokon is.
– A település széleskörű lehetőséget kínál, örülünk a beruházásnak - tette hozzá. 


Állandó lakosok és munkahelyek
Lázár István polgármester örömét fejezte ki, hogy a református egyház beruház a településen. Azt mondja, Kehidakustány csak profitál a létesítményből. Egyrészt növekszik az állandó lakosok száma, másrészt pedig munkahelyek teremtődnek. A további fejlesztési tervek szintén biztatóak, s újabb előremozdulást, vonzerőt jelentenek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!