Hírek

2010.10.13. 07:29

Késett a 25 millió forint, de megkezdődött a bocskai Cigányszer felszámolása

Meglehetősen nehéz feladat előtt áll a bocskai Cigányszer néven ismert romatelep felszámolására vállalkozó konzorcium: november végéig teljesítenie kellene a feladatát.

Szalabán Attila

Az idén májusban megszületett döntések értelmében az állam 2010-ben 9 magyarországi romatelep felszámolását finanszírozza - ezek közül az egyik a bocskai Cigányszer. A területen lakó 16 család, összesen 56 ember életkörülményein szeretne javítani a Szolnok Ferenc által irányított Zala Megyei Cigány Civil Szervezet, mely még a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz nyújtotta be a pályázatát. Az ígért pénz azonban - 25 millió forint, a teljes összeg mintegy negyede - tavasz helyett csak augusztusban érkezett meg.

- Valóban szűkös a határidő, de megkezdődtek a folyamatok, és közben a konzorcium és a minisztérium között tárgyalások zajlanak az időpontok esetleges módosításának lehetőségéről - tudtuk meg Mihálylovics Bélától, aki mentorként már több romatelep felszámolási programban tevékenykedett. - Bízunk benne, hogy sikerül mindenkit kielégítő kompromisszumot kötni, és megoldódnak a problémák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!