Hírek

2010.09.02. 17:45

Gazdasági bűncselekmény miatt körözték a szocialista képviselőjelöltet

Egy kisebb súlyú gazdasági bűncselekmény, a számvitel rendjének megsértése vétség miatt indított büntetőeljárást a Magyar Szocialista Párt által támogatott K. Szabolcs ellen a Pécsi Városi Bíróság. A Lentiben élő férfi képviselőjelöltként kívánt indulni az október 3-i helyhatósági választáson.

Gyuricza Ferenc

Az illetékes bíróság elnöke, dr. Hajdú István lapunk kérésére nemcsak a fenti tényt erősítette meg, de arról is beszámolt, hogy a Lenti kápolnai városrészében élő férfi ellen elfogatóparancsot is kibocsátottak, ám azt szerdán - mivel K. Szabolcs önként jelentkezett a rendőrségen - visszavonták. Dr. Hajdú István azt is hozzátette: a körözés elrendelésére azért volt szükség, mert K. Szabolcs az idézési kötelezettségének nem tett eleget.

Az MSZP lenti elnöke, a polgármesteri és képviselői mandátumért egyaránt induló Kollár Gyula egy augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatón szólt arról, hogy K. Szabolcs - aki nem tagja a szocialista pártnak - támogatásukat élvezi. A történtek kapcsán ismét megkérdeztük a városi elnököt, Kollár Gyula ezúttal csak annyit mondott, hogy a vállalkozóként dolgozó fiatalember nem tájékoztatta őket az ellene folyó eljárásról, ebből kifolyólag arról nem volt tudomásuk. A lentikápolnai férfivel nem is tartották a kapcsolatot, hiszen az általa megadott telefonszámon nem volt elérhető. Kollár Gyula azt is  hozzátette:  mivel K. Szabolcs a nyilvántartásba vételhez szükséges mennyiségű ajánlószelvényt nem gyűjtötte össze, így etikai nyilatkozatot nem írt alá.

A K. Szabolcs  ellen folyó büntetőeljárás tárgyalására szeptember 9-én kerül sor Pécsett, a városi bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!