Hírek

2010.08.25. 11:31

Évek óta Keszthely mindhárom strandja elnyeri a Kékhullám Zászló minősítést

Idén Keszthelyen zajlott a díjátadó ünnepség, amelyen a versenyt kiíró Balatoni Szövetség ügyvezető elnöke, dr. Hatvani Miklós, és Ruzsics Ferenc alelnök, a házigazda város polgármestere köszöntötte a települések képviselőit.

MTI/OS


Hatodik alkalommal került sor a strandok minősítésére, melynek követelményrendszere a nemzetközi Kékzászló mozgalom szempontrendszerén alapszik. A fürdőhelyek minősítése egyfajta garancia a látogatók számára: aki a versenyben részt vevő strandra vagy kikötőbe megy, biztos lehet abban, hogy jó minőségű vízben fog fürdeni, tiszta, rendezett és biztonságos körülményeket talál és igényes szolgáltatásokat tud igénybe venni.
   
Az elbírálás során vizsgálják a strandok vízének és a partszakasznak a tisztaságát, az infrastrukturális és higiéniai feltételeket, az akadálymentes megközelítés lehetőségét, a vízi mentők és az orvosi ügyelet működését, a hulladékgyűjtést, továbbá a szolgáltatások mennyiségét és minőségét. A bírálóbizottság tagjai örömmel tapasztalták, hogy sok helyen jelentős fejlesztések történtek. Keszthelyen is folyamatosak a fejlesztések fűtött medence, ingyenes napágyak, ingyenes vízicsúszda, animációs programok és esténként disco-k és zenés bárok várják a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!