Hírek

2010.07.29. 14:59

Bizonytalanságban a hévízi Rogner Hotel régi-új dolgozói?

A hévízi Rogner Hotelt eddig üzemeltető cég rendkívüli felmondással vált, válik meg dolgozóitól - értesült lapunk csütörtökön. Az új tulajdonos, a CIB Bank azt nyilatkozta: jogfolytonosan átveszik a teljes létszámot.

zaol.hu

Amint a napokban megírtuk, az ötcsillagos hévízi hotel tulajdonosa nemrég a CIB Csoport és a finanszírozó társbank lett. Mint akkor elmondták, céljuk, hogy továbbra is zökkenőmentesen működtessék a szállodát. Hangsúlyozták, hogy  előrehaladott tárgyalásokat folytatva az addigi csoporttal  keresik az új üzemeltetőt. Nos, információink szerint nem a korábbi, hanem új céggel állapodtak meg.

A hotelben senki nem nyilatkozott, azért sem, mert úgy tudjuk, a dolgozókkal új szerződésükben titoktartási záradékot is aláírattak. A kérdéseinkkel a CIB Csoport kommunikációs igazgatójához utaltak bennünket, aki elmondta: ahhoz, hogy az új szerződéseket meg lehessen kötni, a korábbi üzemeltetővel fel kellett bontani a dolgozók munkaviszonyát.
 
A CIB által megbízott üzemeltető - amely nem a Lotus Therme Kft. - jogfolytonosan, a korábbi feltételek szerint veszi át a munkavállalókat, így tehát nem veszítik el megszerzett jogaikat - válaszolt érdeklődésünkre Kanizsai Róbert, akitől megtudtuk: a teljes létszámot, mind a kétszáz főt átveszik, ezt garantálják. A cél továbbra sem változott, ami nem más, mint a hotel zavartalan működtetése.

Ezzel kapcsolatosan annyit sikerült megtudnunk, hogy a vendégek érkezése folyamatos, ahogy a szolgáltatások is a megszokott mederben folynak. A dolgozók hangulatára azonban többek szerint rányomja bélyegét az érzett bizonytalanság. Ám bíznak benne, hogy megnyugtatóan rendeződik a helyzetük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!