Hírek

2010.06.01. 06:12

Kapu vagy kamera? Nagyobb biztonságot szeretnének a Bazár udvarban

A lakók és a kereskedők szempontjából nem igazán kívánatos elemek feltűnése, mi több: garázdálkodásai miatt a nagykanizsai patinás Bazár udvar területének fokozottabb védelmét szeretnék elérni az érintettek.

Szalabán Attila

- Sajnos egy idő óta észrevettük, hogy a Bazár udvarban, bármilyen gyönyörű a környezet, rossz szándékú emberek tűntek fel - ecsetelte az épületegyüttes földszinti üzleteinek egyikét működtető Bencze Józsefné. - Nálunk lopás történt, nemrég az egyik kereskedőtársunk üzletének betörték a kirakatát. Megítélésem szerint sürgős lépésekre volna szükség.

A probléma nem új keletű: mint megtudtuk, a Bazár udvarban már több évvel ezelőtt felmerült az igény a biztonságot erősítő lépések megtételére, ám azóta gyakorlatilag semmi nem történt. Most Bencze Józsefné azért küzd, hogy legalább éjszakára lezárható legyen az udvar területe. -

Valóban szükség volna valamilyen lépésre, ám a kapuzáráshoz kapu kell, no meg egy házmester, és itt mindkettő hiányzik - jelezte Major Ferenc órás. A kanizsai szakember üzletének kirakata lett az áldozata a közelmúltban a területen feltűnt deviáns emberek agresszivitásának. - Szerintem inkább az vezethetne eredményre, ha az udvarra bevezető két kapualj forgalmát rögzítenék folyamatosan kamerák. Ez a lakókat sem zavarná, ugyanakkor probléma esetén visszakereshető lenne, hogy a kritikus időszakban ki lépett be a Bazár udvar területére.

A lakók és az üzletek biztonságát szolgáló felvetéssel kapcsolatban megkerestük Kámán Lászlót, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatóját. Mint mondta, megvizsgálják a lehetőségeket, és igyekeznek megoldást is találni a felmerült problémákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!