Hírek

2010.02.27. 03:29

Osztrák kapcsolatok

Zalaegerszeg (szj) - Az osztrák-magyar kapcsolatokat ápoló Corvinus Kör tizenhat év után ismét Zalaegerszegen tartotta szokásos, év eleji közgyűlését tegnap a Hotel Arany Bárányban.

Szabó Judit

A Mátyás király nevét viselő Corvinus Kör 1988-ban alakult Bécsújhelyen és Sopronban, hogy alulról építkezve segítse a hidegháború okozta elszigeteltség felszámolását. A célok időközben változtak, alapvetően azonban ma is az oszták és magyar kulturális, gazdasági, társadalmi, sport és jószomszédi kapcsolatok erősítésére vállalkoznak. A városokat (köztük Egerszeget), családokat és közösségeket tömörítő mozgalom az elmúlt bő húsz évben közreműködött a kamarák közötti kapcsolatfelvételben, tanulmányutakat szervezett gazdálkodóknak és vállalkozóknak, és Corvinus- üzlethálózatot épített Ausztriában, ahol a magyarok kedvezményeket kaptak. Szalay Csaba alapító főtitkár elmondta: egyik legnagyobb eredményük az alsó-ausztriai diákok magyar nyelvtanulásának megszervezése, három évig kétezer diák vett részt a programban. Idén például abban szeretnének segíteni, hogy külföldi szakmai gyakorlaton vehessenek részt a magyar és osztrák tanulók. Kétezer ausztriai diák tanult három éven át magyarul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!