Hírek

2010.02.01. 23:56

Élesben tanulják az építőipari szakmát a diákok

Az építő szakipari képzésben 3 éve vesz részt a tanulók gyakorlati helyének biztosítására létrejött Tudor Kft. Többször jótékony célokat szolgálva teremtenek munkalehetőséget a diákoknak Keszthelyen.

Horányi Árpád

 

- Növekedett a kisebb volumenű, karbantartó jellegű munka iránti igény, ezzel nagyobb lett a mi piacunk - fogalmazott Papp Sándor. - Mindezzel együtt kereset-tebb lett az olcsóbb szolgáltatás, ami természeténél fogva jellemzi az oktatóbázist, így több megrendeléshez jutottunk. De egyre több helyen látszik a segítség szüksége is, emiatt a jótékony munkavállalásokra is gondolunk a kapacitásunk kitöltése során.

Az idei tanévben kiemelt célterület lett számukra a kórház: a város széles körű támogatásával bővített szülészeti-nőgyógyászati osztály csecsemő részlegéhez tartozó helyiségek festését vállalták az anyagköltségekkel együtt, mintegy 100 ezer forint értékű munkát végeztek el. A napokban a kórház alagsori kiszolgálóhelyiségeinek, folyosóinak felújítását kezdték el ugyancsak jótékony célú felajánlásként, abba mintegy 150 ezer forint értékű munkát fektetnek.

Papp Sándor kiemelte: az éles gyakorlati munkákra úgy tekintenek a fiatalok, mintha csak a város szeme előtt dolgoznának. Munkájuk kész eredményei a legforgalmasabb helyeken látszanak.


A jótékonyságot is gyakorolják
A gyakorlati képzési helyet adó bázis olykor szinte „segélyszervezeti” feladatokat is betölt a városban. Jelentős munkával járulnak hozzá ahhoz, hogy a közfeladatokat ellátó szolgáltatók jobb körülmények között dolgozhassanak, külsőségeket tekintve is méltó környezetben fogadhassák az oda fordulókat. Mindez felelősséget ébreszt a fiatalokban, s érzelmileg is motiválja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!