Hírek

2010.01.18. 08:23

Mindent répából - májusban Guinness-rekordkísérletre készülnek

Immár tizedik alkalommal tartották meg a miklósfai Mindenki Háza és a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület közös rendezvé- nyét, a répafőző versenyt. Prikryl József az általa vezetett egyesület nevében két szakmai különdíjat is átadott, majd bejelentette: szervezete május 2-án szintén a Mindenki Házában Guinness-rekordkísérletre készül. A terveik szerint egy 6-700 literes kondérban egyszerre ezer adag répás ételt főznek meg - ennyit még soha senki nem készített.

Szalabán Attila


A versengés két kategóriában zajlott: hagyományos és nem hagyományos répaételek között. Előbbi csoportba várták a miklósfai savanyított répából készült paradicsomos, húsos, babos, csülkös és tejfölös remekeket, melyekből összesen 20-félét tálaltak a zsűri elé. Valamivel kevesebb, 15 kreáció érkezett a nem hagyományos kategóriában: rétesek, piték, prószák, de még pacalos répa is. - Elsősorban a hagyományos elkészítési módokat részesítettük előnyben, ezért babosan, tejfölös-tárkonyosan, paradicsomosan főztük meg a répát. Persze egy különlegességgel is kirukkoltunk: baconos, répás lepényt készítettünk - magyarázta az 5 csapatot is kiállító nagykanizsai okmányiroda vezetője, Deák Tamás. - Tuti befutók szerettünk volna lenni, azért jöttünk ilyen nagy számban. Nagyon jól érezzük magunkat.

A zsűri döntése szerint a hagyományos répaételek közül a legfinomabbat a MI-NŐK Klub főzte, második lett Rajnics Zoltánné, harmadik pedig az okmányiroda IV. csapata lett. A nem hagyományos kategóriában Imrei Zsuzsanna vitte el a pálmát, Imrei György lett a második, a harmadik helyen pedig Szollár Józsefné végzett.

A zsűri döntése szerint a hagyományos répaételek közül a legfinomabbat a MI-NŐK Klub főzte, második lett Rajnics Zoltánné, harmadik pedig az okmányiroda IV. csapata lett. A nem hagyományos kategóriában Imrei Zsuzsanna vitte el a pálmát, Imrei György lett a második, a harmadik helyen pedig Szollár Józsefné végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!