Hírek

2009.12.23. 03:21

Aljegyzőt választottak

Pacsa (szj) - Díjemelésekről és a költségvetési koncepcióról is döntött hétfőn a pacsai önkormányzat. A Zalaigricével és Nemesrádóval tartott együttes ülésen pedig aljegyzőt választottak.

MTI/AP

Az állásra kilencen jelentkeztek, de három pályázat érvénytelen volt. A többi pályázó közül dr. Szabados Gyula körjegyző javaslata alapján Papp Lászlónét, Rezi jegyzőjét választották aljegyzőnek. A pacsai önkormányzat ezután díjemelésekről döntött. A víz- és csatornadíjak januártól 4 százalékkal nőnek. A hulladékszállítási díjak 5 százalékkal emelkednek, de ezen felül meg kell fizetni jövőre a Zalaispa-programmal kapcsolatos használati díj 70 százalékát is. Így egy 120 literes kuka kiürítése 340 forint plusz áfába kerül majd a mostani 278 forint plusz áfa helyett (ez összesen 22 százalékos emelkedés). A kedvezményes díj 236 forint plusz áfa lesz. A képviselők elfogadták a költségvetési koncepciót, amely 773 millió forint bevétellel és közel 90 millió forint működési hiánnyal számol. A testület az ülésen saját hatáskörébe vonta az adóhatósági munkát végzők jutalékáról szóló döntést (eddig a polgármester döntött a jutalmakról). Ezután megszavaztak az érdekeltségi alapból 828 ezer forintot a civil szervezeteknek, s egyhavi bért az adóhatóságként eljáró körjegyzőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!