Hírek

2009.10.20. 07:11

E.ON panasz: hibázott a vállalkozó, késett a tulajdonos

Zalaegerszeg Ebergényi területén a közelmúltban harcos áglevágók jelentek meg, akik a diófa még éretlen terméssel teli ágait fűrészelték le, miután azok túl közel nyúltak a villanyvezetékekhez.

zaol.hu

A megyeszékhely Jókai utcájában élő Rétvári János írta meg a Zalai Hírlapnak az áramszolgáltatóval kapcsolatos panaszát levélben.

Olvasónk elismeri, hogy az eltávolított ágak valóban levágásra ítéltek voltak, de sérelmezi, hogy az akcióról előre nem tájékoztatták (s így halasztást sem kérhetett a dió érdekében), illetve hogy az E.ON megbízottjai önhatalmúlag ténykedtek az egyébként lezárt területen. Nem beszélve arról - fűzte hozzá -, hogy az indokoltnál nagyobb kárt okoz, aki az évnek ebben a szakában esik fűrésszel a fának.

Az ügyben megkerestük az áramszolgáltatót, melynek munkatársa, Egyházi Nikoletta utánanézett a történteknek, és talált hibát az eljárásban. Mint válaszában írta: a gallyazással megbízott alvállalkozó hibázott, amikor a konkrét esetben elmulasztotta az érintettek írásos tájékoztatását arról, mire készül. Ugyanakkor kiemelte: hasonló beavatkozásokra azért kényszerül az E.ON, mert a tulajdonosok figyelmen kívül hagyják az előírásokat, amelyek az elektromos vezetékek környezetében lévő növényekre vonatkoznak. Az ebergényi beavatkozás egyébként a cég szerint élet- és vagyonvédelmi szempontból, valamint a szolgáltatás zavartalanságának megőrzése miatt is messzemenően indokolt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!