Hírek

2009.08.19. 02:28

Közlekedési kérdésekről tárgyaltak

Keszthely - Rendkívüli ülést tartott tegnap a város képviselő-testülete. A középpontban a Fő tér rehabilitációs pályázata megvalósítása, és az ahhoz szorosan kapcsolódó közlekedés-szervezési módosítások álltak.

Temesi Hilda

A Fő tér rekonstrukciója, illetve az új közlekedési rend a belvároson kívül is jelentős fejlesztéseket tesz szükségessé. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Programja keretében kiírt, a belterületi utak fejlesztését támogató pályázat keretében lehetőség nyílik a Kossuth Lajos u.-Deák Ferenc u. kereszteződésének tehermentesítésére, körforgalom kialakítására. 

A támogatás a belterületi közlekedésbiztonság növelését szolgáló beruházásokat, csomópontok átalakítását segíti. A pályázat előkészítéséhez szükséges költségek fedezetéről döntött a testület, s elkülönített az önkormányzati céltartalékból A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése pályázatra is, amely - siker esetén - a város turizmusában eredményezhetne fellendülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!