Hírek

2009.07.28. 02:28

Felfüggesztetné Martont

Nagykanizsa (hba) - Marton István polgármester - már a törvényesség látszatára sem adva - 13 alkalommal sértett valamilyen rendeletet vagy jogszabályt a közelmúltban.

zaol.hu

Ezt Röst János, a Szabad Demokraták Szövetsége önkormányzati képviselője jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján. Mint rámutatott: véleménye szerint hibázott például, pontosabban az önkormányzati törvényt, valamint a helyi szervezeti és működési szabályzatot vette semmibe a polgármester, amikor kötött, a képviselő-testület által megszabott mandátumától eltérően voksolt a Vízmű legutóbbi közgyűlésén. Azt is Marton hibájának rója fel Röst, hogy a történtekről a város első embere nem tájékoztatta a képviselőket, a júniusi közgyűlésen pedig megakadályozta, hogy elvonják tőle a Vízmű közgyűléséhez kötődő képviseleti jogot.

Röst szerint ennyi (és az általa vélelmezett további tíz) törvénysértés után joggal vethető fel, hogy a képviselő-testület a további jogsértések megakadályozása érdekében 30 napra függessze fel Marton Istvánt hivatalából, éppen úgy, ahogy ez Vácott vagy Fóton történt. Kérdésünkre, miszerint van-e ilyen szándék, a képviselő azt válaszolta: folynak egyeztetések ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!