Hírek

2009.07.02. 02:26

Dévai árvákat láttak vendégül

Nagykanizsa (hba) - A dévai gyermekmentőként ismertté vált Böjte Csaba petrozsényi otthonában élő árvákat látott vendégül tegnap a kiskanizsai közösségi háznál a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász.

zaol.hu

A jótékony akció a belvárosi Szent József Plébánia Cursillo-közösségének ötlete nyomán valósult meg, s abba nemcsak kanizsai, hanem zalakarosi és becsehelyi katolikus közösségek is bekapcsolódtak. Az összefogásnak, a számos támogatói felajánlásnak köszönhetően az elkövetkező hetekben összesen körülbelül száz gyermeket látnak vendégül az egyes helyszíneken. Tegnap Kiskanizsa volt soron - tudtuk meg dr. Joós Lászlónétól, a Karitász vezetőjétől. A Zsebe Gizella és Laczkó István kíséretében érkezett, Zalaváron elszállásolt 17 gyermek szabad-idős foglalkozásokon, este pedig dr. Páhy János plébános szentmiséjén vett részt.

- Sokat játszunk, nagyon tetszik a tábor, de az egészben az a legjobb, hogy együtt vagyunk - mondta az idegenforgalmi szakképzésbe készülő 13 éves Rádó Rozália Klaudia, akit vadmacskának festettek ki. Merthogy arcfestés is volt. - Otthon, sajnos, nincs idő ilyesmire, nagyon sok a tanulnivaló... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!