Hírek

2009.05.11. 02:28

Mintha vihar pusztított volna (fotókkal)

Pusztamagyaród (hba) - A több napja tartó folyamatos esőzés és az orkán erejű vihar több helyen is kárt okozott. Megrongált két melléképületet, s elszáradt, nagy ágakat is letört. Szerencsére nem a valóságba.

zaol.hu

Ez, a szerencsére csak elképzelt szituáció volt az alapja a településen szombaton megrendezett polgári védelmi gyakorlatnak, amelyen körülbelül hetven fő vett részt. Feladatuk az volt: hárítsák el a balesetveszélyt, távolítsák el a letört ágakat, az épületek romjait, s biztosítsák a megfelelő esővíz-elvezetést.



Mint azt Wéber Antal ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a helyszínen elmondta: a szimulált helyzetekre épülő gyakorlatok célja, hogy a településeken kialakítsák azokat a civil csapatokat, amelyek egy esetleges katasztrófa esetén hatékonyan bevonhatók a munkába. Jelezte, az esetek többségében persze, elegendőnek bizonyulnak a hivatásos szakemberek, civil támogatásra csak extrém helyzetben van szükség. Azért volt fizikai haszna is a szombati gyakorlatnak: a résztvevők elbontottak két épületet, amelyek már valóban nagyon rossz állapotban voltak.








Fotó:Horváth-Balogh Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!