Hírek

2009.04.16. 02:26

Közösen könnyebb

Zalaegerszeg (pgy) - Speciális botokkal sétálók jelentek meg tegnap a Vizslaparkban, és az Egészség Egyesület Életmód Klubjának köszönhetően a jövőben is egyre többször találkozhatunk velük.

Péter Gyöngyi

Az egerszegi klub csatlakozott a Közösen - könnyebben névvel útnak indított országos programhoz, melynek célja, hogy mind többen változtassanak helytelen életmódjukon. 




Az elszántak egy csapata már tegnap délelőtt szembenézett a tényekkel, testsúlyt, testzsírt, BMI (testtömeg-index)-értéket mért és jegyzett fel, hogy az októberi ellenőrzésnél lássa a különbséget, tudtuk meg a klubot irányító Siklósi Vilmosnétól. A jó teljesítmény ajándékkal is jár, ez plusz motivációt jelenthet. A helyes táplálkozáshoz is kapnak tanácsot az érdeklődők, és a sport szintén része lesz az életüknek: az ízületeket kímélő, egész testet megmozgató nordic walkingot választották, szerdánként és péntekenként vágnak neki a Vizslaparknak többször, több turnusban. Aki ezután kap hozzá kedvet, május 1-je után csatlakozhat hozzájuk. 


























Budai Zoltánné már próbálta e sportot, most a helyes technikát szeretné elsajátítani.



- Ez az első találkozásom a nordic walkinggal - említette dr. Obernyik Mária. - Nem vagyok elégedett a súlyommal, szeretnék némi változást, és a közös mozgás eleve pozitív hatással van az emberre.
























- Hiányzik a gyaloglás. A munkahelyemre mindig gyalog jártam, de mióta nyugdíjas vagyok, elmaradt a séta. Eddig csak hallottam a nordic walkingról, most szeretném kipróbálni - mondta Pajor Györgyi. 

De mi is az a nordic walking? Klikk ide a részletekért!



Fotók: Ohr Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!