Hírek

2009.04.03. 02:28

Egészséggel és épségben

Keszthely (há) - A németországi Fulda város oktatási intézményével kezdett kétéves tanulmányi együttműködést a Comenius program keretében a Nagyváthy-szakközépiskola.

Horányi Árpád

A társintézménnyel felvett cserekapcsolat első fele zárult le a minap 15 keszthelyi diák látogatásával, amit német társaik a következő tanév elején viszonoznak majd. A tanulók dr. Pályiné Merics Hajnalka projektkoordinátor vezetésével tettek tanulmányutat, aminek tartalmas programját a vállaltak szerint igyekeznek mind szélesebb körrel megismertetni.

A napokban két házi fórumot is tartottak, iskolatársaik illetve a szülők körében. A fuldai középiskolával a Nagyváthy olyan partnerre lelt, melyben hasonló összetételű a képzési profil: megtalálható az egészségügyi, élelmezési, környezetvédelmi szakirány és a sporttagozat. Mindebből tevődik össze a közös munka is. A program az élethosszig tartó tanulásra irányítja a figyelmet az információszerzés széles igényének kialakításával, a külföldi kapcsolattal is rámutatva ennek a szükségességére. A projekt szereplői konkrétan a sport, az ember és a környezet egymásra való hatását elemzik, s dolgozzák fel. Ennek jegyében telt a 10 napos németországi program. Keresik azokat az összefüggéseket amelyek meghatározzák, hogy miként lehet egészségesen sportolni, s úgy kihasználni a természet adta lehetőségeket, hogy a környezet ne károsodjon.

Ezekről dolgozat készült, a gyakorlatban a diákok maguk készítették el az egészséges táplálkozást reprezentáló ételeket, tartottak fitnesznapot és egy sípályára látogatva a téli sportnak is hódolhattak.

A német diákok kora őszi vendéglátásakor az egészséggel és a környezettel összefüggésben a víz és a sport lesz a közös téma, a Balaton főszerepével. A program közös nyelve az angol, de a partnerországok nyelvével való kölcsönös ismerkedés is része a közös munkának. Internetes portáljuk folyamatos kommunikációs lehetőséget biztosít a diákok között.A cserekapcsolat szakmai, tanulmányi és nyelvgyakorlási szempontból is kiemelten jelentős

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!