Hírek

2009.03.24. 03:26

Rózsakert és napozópázsit?

Keszthely (pe) - A budapesti Corvinus Egyetem Kert- és Szabadtértervezési tanszékének professzorai és hallgatói tervezik a Festetics-kastélypark rózsakertjét, az egykori honvédségi laktanya területén.

Petrovics Ernő

A nyolcfős hallgatói csapat és dr. Jámbor László tanszékvezető a minap, már kidolgozott ötletekkel és látványtervekkel érkezett a Helikon Kastélymúzeumba. A csoport prezentáció keretében tárta dr. Czoma László múzeumigazgató elé az összesen kilencféle, igencsak változatos kastélypark-tervezetet.

- Úgy gondoltuk, hogy nemcsak a közeljövőben már Közép-Európa legnagyobb rózsakertjeként említhető másfél hektáros területre, hanem az egész kastélyparkra vonatkozóan is készítünk javaslatokat - kezdte a tanszékvezető a vetítés előtt. Elhangzott: a parkot több oldalon is megnyitnák a diákok, s például sövényszínházat, lovasutakat, gyümölcsöskertet, futópályát, kerékpárutat, napozógyepet, iszlámkertet, szökőkutat, majorságot és sok minden mást is építenének a területre.

Dr. Ifi Ferenc önkormányzati képviselő az eseményen elmondta: az önkormányzat egy kisebb, a parkkal határos területet adna át a kastélynak, s az intézménnyel közösen játszóteret építenének ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!