Hírek

2009.03.31. 02:29

Levélhalom egy hivatalos aláírásért

Zalaszentgrót (sj) - Egyetlen aláírásra várnak tavaly augusztusa óta. A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. válaszának hiányában a kisváros nem jut hozzá a nyertes pályázatból járó 12 millió forinthoz.

Sámel József

Császár József, Zalaszentgrót polgármestere panaszolta a fentieket, mondván: a tömegszervezetek székháza ügyének intézése már-már tragikomikus, a végtelenül egyszerű megoldás helyett csak a levélhalmaz gyűlik. Az épületet 2007-ben pályázati pénzből felújították, bővítették, az elszámoláshoz szükség lenne a társasház alapító okiratának módosítására, amit minden tulajdonosnak alá kell írnia. Ezt először tavaly augusztus 8-án kérték az MNV Zrt.-től, mivel egy iroda - 5-6 százalékos hányaddal - a szervezet tulajdonában van. Formális javítások miatt azonban visszaküldték az iratot, majd tulajdonváltozás miatt hamarosan a javított változatot is. Az elszámolás - holott a Zala Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal többször szerette volna ellenőrizni - nem történt meg az iratok hiánya miatt. Azóta csak kiterjedt, javítgatásos levelezés folyik.

- Nem szeretnénk, ha a 12 millió forint elveszne. Úgy gondolom, türelemről beszélni ebben az esetben már egyre kevésbé lehet, hiszen felelősséget érzünk a város költségvetéséért - tette hozzá.

Az MNV Zrt. február 6-án kelt legutolsó levélében jelezte, hogy az ügyintézés folyamatban van, s döntés esetén azonnal küldik az értesítést. Addig türelmet kérnek. Február 16-ig semmi nem történt, a polgármester újra tollat ragadott. Azóta ismét semmi.

- Az újabb levelemet elküldtem az MNV Zrt.-t felügyelő pénzügyminiszternek is, bízva abban, hogy talán végre történik valami, s a társaság vezérigazgatóját utasítják, hogy intézkedjen.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sajtóreferense, Száraz Gábor megkeresésünkre elmondta: a késlekedés okairól nem kapott információt, annyi azonban biztos, hogy ha a társasházi alapító okirat tervezete a vezérigazgatóság előtt van, arról napokon belül döntenek.

Ez 2008 augusztusa óta már többször megtörtént. Hiába. Türelemről ebben az esetben már nem lehet beszélni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!