Hírek

2007.12.03. 03:24

Adventi gyertyagyújtás

Keszthely (há) - A karácsonyváró hangulati jegyekkel díszített belvárosban közös ünnepi program keretében gyújtották meg tegnap az adventi ünnepkör kezdetét jelző gyertyát.

Horányi Árpád

Számos közösségben rendezett műhelyfoglalkozások előzték meg a vasárnap délutáni rendezvényt, ahol a résztvevők otthonaik legjellemzőbb aktuális díszítőelemét: az adventi koszorút készíthették el. A karmelita bazilikában szombaton délután két teremben dolgoztak kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők a dekorációs elemen, virágkötő szakembertől is segítséget kapva. A város egész héten zajló díszítésében az önkormányzat mellett civilek is aktív közreműködést vállaltak, a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja az alkalomra kihelyezett cserepes tujákat díszítette fel.

Ünnepre hangolódott sokaság körében fél ötkor, a sétálóutcai szökőkútnál került sor a városi adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására. Egyházi képviseletben dr. Léber Mihály kanonok és Szűcs Sándor karmelita rendi plébános mondott beszédet. Ruzsics Ferenc polgármester az ünneplőbe öltözés öröme, a gyertyák fényénél való elmélyedés, feloldódás fontos pillanatainak szimbólumaként szólt a kezdődő ünnepkörről, majd meggyújtotta a koszorú első gyertyáját. Közreműködött a karmelita bazilika Kis Szent Teréz Kórusa, énekük után megnyílt a betlehemi kapu. A város kulturális intézményei a várakozás jegyében a következő hetekben számos programot kínálnak, műsoros események körében gyújtják meg a következő vasárnapokon is a koszorú gyertyáit.

Ezek is érdekelhetik