Hírek

2006.07.15. 02:29

Nem szedik fel a sínt

Zalaegerszeg (szj) - Nem szedjük fel a síneket, de elkerülhetetlen a veszteséges járatokon a személyszállítás racionalizálása, közölte tegnap Kiss Ferenc, MSZP-s országgyűlési képviselő.

Mórocz Zsolt

Az állam évi több mint 160 milliárd forintot ad a MÁV-nak és 60 milliárdot a Volán-társaságoknak az adófizetők pénzéből, ezért fontos áttekinteni a személyszállítás helyzetét, megszervezni a hatékony működtetését és csökkenteni a támogatását, mondta a képviselő. Kiss Ferenc úgy látja a kormány terveiről riadalmat keltő, téves információk kerültek napvilágra, hiszen nincs szó a sínek felszedéséről - a további üzemeltetés más kérdés -, az átlagosan 4-28 utas által igénybe vett járatokat azonban nem érdemes fenntartani. Zalában az érintett három vasútvonal utasainak szállítását zökkenőmentesen, mindössze egy busz beállításával meg tudja oldani a Volán, hangzott el. A képviselő közölte, hogy az MSZP-frakció támogatja a közlekedési tárca vasútvonalakkal kapcsolatos elképzeléseit, de jogosan hiányolta az érintettekkel való egyeztetést, melyek most megkezdődnek a MÁV, a Volánok és a minisztérium illetékeseivel, majd a térségek képviselőivel és polgármestereivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!