Hétvége

2017.04.08. 10:47

Staféta Dr. Kaszás Gizellával

A STAFÉTÁT dr. Barbalics Józsefné, a Katolikus Karitász kanizsai csoportvezetője dr. Kaszás Gizellának, a Nagykanizsai Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ igazgatójának adta tovább, azt tudakolva tőle: – Hogyan lehetne erősíteni a családok összetartó erejét?

Pásztor András

– AZ ÖSSZETARTOZÁS erősítéséért maguk a családok tehetnek a legtöbbet – kezdte dr. Kaszás Gizella. – A kiindulási pont a szülők egymás melletti elköteleződése, amihez a másik feltétel nélküli elfogadásának, az empátia meglétének és az őszinteségnek is társulnia kell. Emellett persze a törődés, a tisztelet, a másik iránti felelősségvállalás is része kell hogy legyen egy család belső harmóniájának. Mindazonáltal nagyon fontos, hogy a szülőknek és a gyerekeknek legyenek közös élményeik, ezek ugyanis erősíthetik a kapcsolatot. Sajnos manapság kevés az ilyen ideális család, az emberek sem kellő időt, sem kellő energiát nem fordítanak kapcsolataikra.

A STAFÉTÁT Horváth Balázs, a Pannonia cégcsoport vezetője kapta, akitől azt kérdezi: – Hogyan lehetne hatékonyan motiválni az embereket a környezettudatos életmódra?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!