Hétvége

2016.06.03. 15:10

Elvarázsolta Ázsiát

Égszínkék szem, szőke, derékig érő haj, hófehér bőr és telt ajkak. A 21 éves, letenyei Gerencsér Fannyért érthetően rajongtak Kínában, ahol három hónapot dolgozott divatmodellként.

Benedek Bálint

- Mint minden kislányt, engem is érdekelt a divat, gyakran illegettem magam a tükör előtt - mesélte Fanny. - Titkon ennél többre vágytam, szerettem volna meghódítani a kifutókat, hiszen tetszett, hogy a modellek különféle ruhákat mutathatnak be.

Gerencsér Fanny elmondása szerint az átlagos tinédzserek életét élte, amikor 14 éves korában a nagykanizsai buszmegállóban egy modellügynökség munkatársa válogatásra hívta. A szülei támogatására már akkor is számíthatott, akik - féltve az ismeretlen világtól - elkísérték erre az alkalomra, mely után a lánynak szinte azonnal egy angliai szerződést ajánlottak.

Gerencsér Fanny karakteres arca lenyűgözte a kínaiakat. A fiatal lány nagyon szerette a munkáját

- Visszautasítottuk, de nem is bánom, hiszen túl fiatal, talán még éretlen lettem volna egy ilyen kalandhoz - mondta. - A szüleim jól döntöttek, a mai lányok kilencven százalékának a személyisége kiforratlan, s ebben a lüktető világban rossz útra tévedhetnek.

Fanny döntésével nem került ki az ügynökségek látóteréből, ráadásul a pozitív megerősítés önbizalmat adott számára. A 173 centiméter magas, karakteres arcú lány hófehér bőre, cseresznyepiros telt ajkai, szőke hajzuhataga, valamint világító kék szemei iránt az ázsiai modellpiac élénk érdeklődést mutatott.

- Szerencsére olyan közvetítő ügynököt találtam a fővárosban, aki professzionálisan képviselt nemzetközi szinten - így a Fanny. - A közös munka gyümölcseként február 26-án utazhattam Kínába. Nyilván előtte leültünk, alaposan átbeszéltük, mire kell számítanom a nagy ismeretlenben. A modellek általában koedukált apartmanokban élnek, de arra is felkészített, hogy akár naponta húsz alkalommal kell majd pózolni a fotósok előtt.

Guangzhou (ejtsd Gandzso) városában a Canton Tower épületben élt orosz, angol, amerikai és brazil modellek társaságában. - Az élet minden területén határozott vagyok, ami a modellvilágban a túlélést jelenti, hiszen ha nem állsz ki magadért, a rivalizáló nők képesek eltaposni - jelentette ki a 21 éves hölgy. - Mind a három hónap izgalmasan telt, szerettem volna sokat dolgozni, tapasztalatot gyűjteni, s egy pillantra sem volt megállás.

Fanny esténként már tudta, másnap milyen fotózások várnak rá. Egy rövid reggeli után kisbuszokkal vitték a modelleket a megrendelőkhöz, akik miután kiválasztották az adott termékhez leginkább passzoló lányokat, s azonnal elkezdték a munkát. Előfordult, hogy napi tíz órán át különféle ruhakollekciókat próbált fel a letenyei lány. Ha ez még nem lett volna eléggé megterhelő, akkor a fényképészek által beállított, olykor kicsavart testtartású pózokban kellett tündökölni az optika előtt.

- A lámpareklámban éppúgy számítottak rám, mint a jóval intimebb fehérnemű fotózásokon - mosolygott. - A legizgalmasabb élményem az új kínai számítógépes lövöldözős játék volt, ahol megkaptam az egyik harcos lány karakterét. Eléggé vicces pillanatokat éltem át, amikor pisztollyal a kezemben pózoltam, mintha valamilyen filmforgatáson szerepeltem volna.

Fannyt az sem viselte meg, hogy a fotózások előtt két óra hosszat készült a sminkje, valamint a haja. Élvezte a munka minden egyes percét, hálás volt azért, hogy rá esett a választás és kipróbálhatta magát a távoli országban.

- A szerződés lejártát izgatottan vártam, mert bár jól éreztem magam, honvágyam volt - tette hozzá. - Pedig mehettem volna további két hónapra a Fülöp-szigetekre, de a családomat választottam. Ezzel természetesen nem adtam fel az álmaimat, egyelőre nem tudom merre indulok el, több lehetőség közül is választhatok majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!