Hétvége

2015.09.05. 08:44

Nyugdíjas tanár a diákévekről mesél - Staféta dr. Németh Lászlóval

Boros Antal dr. Németh Lászlónak adta tovább a stafétát, diákéveiről kérdezve.

Magyar Hajnalka

– Az iskola az élet tanítómestere, s számomra ezt a mondást diákéveim kiváló pedagógusai hitelesítették – kezdi az emlékezést az orosz-történelem (Pécs), orosz nyelv és irodalom (ELTE) szakos diplomával, valamint bölcsészdoktori végzettséggel felvértezett, nyugdíjas éveit töltő nagykanizsai tanár.



– Már a Hunyadi-iskola első osztályában olyan hatással volt rám Dohy Lászlóné, Gizi néni, hogy elhatároztam, tanár leszek. Felsőben mások mellett osztályfőnökünk és magyartanárunk, Szerdahelyi Győző erősítette bennem e szándékot. Középiskolásként a 250 éves fennállását ünneplő Batthyány-gimnázium elődjében (Landler) volt szerencsém kiváló tanáregyéniségekkel találkozni, mint például két osztályfőnökünk, dr. Béli József és Harkány László, továbbá Mosonyi Éva, Szebenyi Mária, Davidovics Sándor. A legnagyobb hatással talán mégis Boros Antal tanár úr volt rám, akivel azóta is több évtizedes barátságot ápolunk. Nyáron tartottuk 45 éves érettségi találkozónkat, megemlékezve egykori tanárainkról, akik közül többen példaképeink lettek, evvel is segítve szakmai, emberi boldogulásunkat.

A stafétát dr. Horváth Ágnesnek adta tovább, a háziorvos mai szerepéről kérdezve.

A staféta következő vendége: dr. Horváth Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!