Hétvége

2014.05.02. 13:33

Staféta Csapó Marival

Németh Nikol a stafétát Csapó Marinak adta tovább, azt kérdezve, miként hat a gyerekekre a biotáplálkozás?

Magyar Hajnalka

– A technika nyelvén válaszolva: minőségi gyerekhez minőségi üzemanyag kell – kezdi a "Viruló Kert" Egyesület vezetője. – A testi és  lelki  egészség egyik alappillére  a minőségi táplálék. Hozzájárul ahhoz, hogy  a gyerek immunrendszere, agyműködése, emésztése, csontozata, izomzata, mozgása, korának megfelelő legyen. Ritkán betegszik meg, ha igen, szelíd segítséggel hamar meggyógyítja önmagát. Elkerüli az allergia, a hiperaktivitás. Jól tud koncentrálni, könnyen tanul, kiegyensúlyozott, vidám. Érdekes például, a cukros ételek, italok elhagyása után megszűnik a gyerekek agresszivitása. Az egészség másik pillére a tiszta víz. Ha a gyerkőc reggel megiszik egy pohár vizet, azzal segíti szervezete újraindulását, agyműködést, emésztőnedv képződést, méregtelenítést. Szomjúság ellen  csak vizet adjunk.

Csapó Mari (Fotó: Umberto Pezzetta)

Aztán, ha nagyon jót akarunk gyermekünknek, akkor kezdjük azzal, hogy még jóval születése előtt mi is  bio alapon előállított élelmiszereket fogyasztunk...

Csapó Mari a  stafétát  Csalló Erikának adta tovább, azt tudakolva, mit változtassunk, hogy kertünkből minőségi növény kerüljön az asztalunkra?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!