Hétvége

2014.03.08. 16:54

A közösséget erősíti a sütiverseny

Nemessándorháza - A zalai kisközségben húsz éves hagyománya van a kollektív nőnapi ünnepség megtartásának. Négy éve azonban már egy szintén hagyománnyá váló eseménnyel bővítik a nőnapot.

Hajdu Péter

Az ünnepeltek süteménykészítő versenyre kelnek, mint tették ezt szombat is. Délután sorra érkeztek a családoktól, s hozták a szebbnél szebb édességeket, melyeket aztán szakértők el is bíráltak, persze mindenki dicséretére szólt a minősítés.

- Este ezeket a süteményeket lehet megnyerni tombolán. Felkínáljuk egymás számára, megkóstoljuk. A tombolán gyűjtött pénzből pedig mindig segítséget adunk annak, vagy azoknak a hölgyeknek, akik betegség, vagy más probléma miatt rászorulnak a közösség segítségére - mondta a süteménysütő verseny lényegéről Miklós József alpolgármester.

A nemessándorházi asszonyok, lányok több mint harmincan neveztek be ezúttal a nőnapi sütiversenyre, délután három felé alig fért el a sok finomság három-négy összetolt asztalon. Volt köztük a hagyományos falusi lakodalmas őszibarack desszerttől a hájas kráfliig több tucat féle édesség.

A hölgyek körülállták a süteményes asztalokat, gyönyörködtek egymás munkájában (Fotó: Katona Tibor) 

- A tortám belseje vaníliás töltelékkel készült, kívül pedig cukormázzal vontam be. Nincs neve, ezt csak erre az alkalomra találtam ki - mondta egy fiatal lány, akinek halványkék bevonatú, világos cukorszalaggal körbefont emeletes tortája nagyon látványos volt.

- Jelenleg az interneten tanulom a cukrászatot, de feltett szándékom, hogy hivatalosan is megtanuljam ezt a szép szakmát. Most érettségizem, és a számviteli főiskolára jelentkezem tovább tanulni. De ha nem sikerül a felvételim, akkor egyből beiratkozom cukrász tanulónak. Erre a nőnapra egy egyszerű citromtortát készítettem - mondta egy másik fiatal, Horváth Szabina.

A hölgyek már a nőnapi ünnepség előtt körbe állták az asztalokat, ötleteket gyűjtöttek, gyönyörködtek egymás munkájában. Este aztán megkezdődött a nőnapi bál, s a zenés mulatságon elkeltek a sütemények. Valakinek a napokban segítséget jelent majd mindez a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!