Hétvége

2014.02.20. 19:37

Staféta Rettegi Györggyel

Dr. Muszil Zita a stafétát Rettegi Györgynek, a Göcsej Alkoholmentes Klub elnökének adta tovább, azt tudakolva, miért van nagy szerepe az önsegítő csoportoknak az alkoholbetegség kezelésében?

Magyar Hajnalka

 

Fotó: Pezzetta Umberto

– Tagjaink általában úgy kerülnek hozzánk, hogy már eldöntötték, szakítanak az itallal  – kezdi az elnök. – Ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen, szükség van a csoportból meríthető erőre is.  Egymás élettörténetének megismerése ebben sokat segíthet, hiszen minden egyes személynél más és más út vezet el a gyógyuláshoz. Az   országban mintegy 800 ezer alkoholbeteget tartanak nyilván, ha a a szűk családjukat is tekintjük, közel 3 millió embert érint   ez a társadalmi  probléma. Mi magunk is a családot tekintjük a gyógyítás alapegységének.  Minden kedden   fél 4-től összejövetelt tartunk Zalaegerszegen a Kert utca 8. szám alatt, ide bárki betérhet, aki  másféle életre vágyik. Aki csak tájékozódni szeretne, bármelyik délután  talál valakit  a klubba   fél 3-tól 6-ig.

Rettegi György a stafétát Nagy Ferencnek, a Hevesi-színház szervezési vezetőjének adta tovább, azt kérdezve: terveznek-e   akciót,  amivel  segíthetnék a  hátrányos helyzetű csoportok kulturális igényeinek kielégítését?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!