Hétvége

2011.08.13. 10:25

Zalai ifjak Madridban

Madrid ad otthont a jövő héten a 26. ifjúsági világtalálkozónak, a katolikus fiatalok legnagyobb idei rendezvények, ahová valamennyi magyar egyházmegyéből indulnak csoportok, így a spanyol fővárosban és a valenciai előtalálkozón is jelen lesznek zalai résztvevők.

Horváth A. Attila

 II. János Pál pápa kezdeményezésére, 1984 óta két-három évente rendezik meg a világtalálkozót; legutóbb az ausztráliai Sydney fogadta a több száz ezer, lelki növekedést kereső fiatalt a világ minden tájáról. Az immár hagyományos rendezvény az egyház egyik fontos eszköze arra, hogy Krisztus üzenetét eljuttassa a fiatalokhoz. A hét csúcspontja ezúttal is az a szentmise lesz, amelyen a szentatyával találkoznak a zarándokok - jelzi a program hivatalos honlapja.

Verjetek benne gyökeret, épüljetek rá és erősödjetek meg a hitben - Szent Pál apostol kolosszei keresztényekhez írt leveléből származik az idei találkozó mottója. A hazai katolikus sajtó összesítése szerint mintegy 1650 magyar zarándok kel útra a következő napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!