Hétvége

2011.07.23. 12:26

Film-ajánló: pajkos pingvinek poénos pillanatai

Elvált apukák figyelem! Ha szeretnének bevágódni a kölyköknél, Jim Carrey tud pár tuti módszert.

Kiss Anna

A mozi készítőinek nem sikerült jól megírni és a közönség számára megfelelően interpretálni az erkölcsi mondanivalót. Popper jobban járna a pingvinekkel, mint a saját gyerekeivel, akik csak és kizárólag önös érdekeik miatt töltik az időt apjukkal. Amint a madarak lelépnek, a két elkényeztetett gyerek is továbbáll. Hát ez meg milyen tanulság?!

El kell ismerni, a pingvinek tényleg viccesek, bár érdemeiket csökkenti, hogy jobbára számítógépes madarakról van szó. A szmokingos szárnyasok hasukon csúszva, csámpázva gondoskodnak a moziba látogató családok szórakozásáról, legalábbis a gyerekekéről bizonyosan... Nekik még újdonságnak számít a gumiarcú Jim Carrey bácsi, akiről a szülők már tudják, Ace Ventura óta jó barátságban van az álla-tokkal.

Minden adott a gyerekmeséhez: van kedves, öreg hölgy, aki csak az arra érdemesnek adná el éttermét, van főgonosz, aki ellopná a madarakat, de drukkolhatunk, hogy végül elnyerje méltó büntetését és van egy minden lében kanál asszisztens, aki csakp betűvel kezdődő szavakat használ, ami sokadszorra már inkább idegesítő, arról nem is beszélve, hogy e karakter jelenléte a filmben teljesen indokolatlan.

A kánikulában groteszk hatást keltő hűvös-havas bolondozásnak ha más előnye nincs is, de legalább hőérzetünkre pozitív hatással van.

A kánikulában groteszk hatást keltő hűvös-havas bolondozásnak ha más előnye nincs is, de legalább hőérzetünkre pozitív hatással van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!