Hétvége

2011.06.25. 02:23

Áthelyezések az egyházmegye területén

Nyugállományba vonulások és áthelyezések miatt augusztus elsejével a Szombathelyi Egyházmegye területén több személyi változás lesz.

Gyuricza Ferenc

A püspöki hivataltól származó információink szerint Kovács Miklós zalaháshágyi plébános nyugállományba vonul, feladatait a jelenleg Egyházasrádócon szolgáló, de korábban Letenyén kápláni feladatokat ellátó Orsós Zoltán veszi át. Becsehelyen augusztustól ugyancsak új plébános gondozza a hívek lelki életét, hiszen Kirner Antal Zoltán a tartós betegszabadságra vonuló Nagy Péter helyett a celldömölki Nagyboldogasszony plébánián lát majd el szolgálatot, a dél-zalai községbe pedig Szentgotthárdról Horváth Zoltán kerül.

Az egyházmegye főpásztora Tóth Jánost Zalaegerszegről a szombathelyi Szent Márton plébániára küldi kápláni szolgálatra, az újmisés Ipacs Bence pedig Szentgotthárdon lát el hasonló feladatkört. Nyugállományba vonul Takács Ferenc ostffyasszonyfai plébános is, ezzel párhuzamosan a püspök a plébániát fíliává alakítja át, s a kenyeri plébániához csatolja. A váti plébániát dr. Veres András ugyancsak fíliává minősíti át, s Nemesbődhöz csatolja.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!