szinte egymásnak adták a kilincset a szavazók

2019.10.13. 12:25

Választás Nagykanizsán: praktikus szempontok is érvényesültek

Nagykanizsa 6-os számú, az NSZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájában kialakított szavazókörében délelőtt 10 óra után 20 százalékos volt a részvételi arány.

Horváth-Balogh Attila

Németh Norbert a nagykanizsai 6-os szavazókörben voksolt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Ott jártunkkor magunk is tapasztaltuk: a választópolgárok szinte egymásnak adták a kilincset, folyamatosan érkeztek, hogy véleményt nyilvánítsanak.

- Eljöttem választani, mert nem mindegy, hogy alakul a városom sorsa – válaszolta kérdésünkre Németh Norbert, az egyik szavazó. – Azt gondolom, a „kínálat”, a választható pártok és képviselő-, illetve polgármesterjelöltek száma elegendő, közülük mindenki megtalálja a neki szimpatikusat.

Németh Norbert a nagykanizsai 6-os szavazókörben voksolt
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Egy másik választópolgár, Schüller Róbertné szintén azt mondta, azért szavazott, mert azt szeretné, ha a város tovább fejlődne úgy, ahogy eddig.

- Fontos, hogy a felnövekvő nemzedék élete még jobb legyen. A magam részéről arra szavaztam, akiről azt gondolom, hogy már tett is ezért – jelentette ki.

László István pedig úgy vélekedett: Zala megyében, Nagykanizsán élnek, s a szűkebb pátriájáért felelősséget érző ember nem teheti meg, hogy nem nyilvánít vélemény a voksával akkor, amikor erre lehetősége nyílik.

- Mindenkinek nemcsak joga, hanem kötelessége is szavazni – szögezte le. – Hogy kire, az mindenkinek a magánügye, lehet elvek, értékrendek szerint támogatni egyik, vagy másik jelöltet, pártot, de én azt gondolom, hogy a város fejlődése, vagy éppen ellenkezőleg, nem fejlődése elég egzakt mérőszám. Én tehát mindig praktikus szempontok szerint döntök, logikusan kell gondolkodni, nem gyűlölettel, elfogultan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!