Kosárlabda

2018.04.24. 20:22

ZTE NKK: Nem jött össze a bravúr, előny a Győrnél

A női kosárlabda bajnokság bronzcsatájának első mérkőzésén a Győr fogadta a ZTE NKK együttesét. A hazaiak jó harmadik negyedbeli teljesítményükkel alapozták meg győzelmüket, s ezzel 1-0-ra vezetnek a párharcban. Folytatás pénteken Zalaegerszegen.

Jóna István

A ZTE NKK amerikai légiósa, Nadia Parker szerzi meg a labdát Tijana Krivacevic elől Fotó: Jóna István/Zalai Hírlap

CMB Cargo UNi Győr- ZTE NKK 72-56 (21-20, 20-13, 14-14, 17-9)

Győr, Olimpiai Sportcentrum, 100 néző, Jv: Papp, Ádám, Balogh.

Győr: Czank 2, Fields 14, Varga 8, Goree 12, Krivacevic 4. Csere: Simon 2, Laklóth 2, Stepanova 9, Török 16/6, Nagy-Bujdosó 3/3, Markó. Vezetőedző: Sandro Orlando

ZTE NKK: Koizar 11/3, Jeffery 12/3, Gorjanácz 6, Hegedüs-Őri 5, Parker 12, csere: Pavel-, Gáspár-Szalay 10/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Kipontozódott: Varga Zs. (36.).

Határozottan és pontosan kezdte a találkozót a ZTE NKK (3-11), de a hazai időkérés után magára találtak a győriek. A negyed felénél elbizonytalanodott a ZTE támadásban, a hazaiak előbb egyenlítettek, majd fordítottak. A második etap elején Parker ziccerével és Jeffery indulásból szerzett góljával újra a zalaiak vezettek (21-24), viszont a Győr nagyon beleerősített , míg a ZTE játéka a végére szétesett és a hazaiak könnyedén szerezték kosaraikat (41-33).

A ZTE NKK amerikai légiósa, Nadia Parker szerzi meg a labdát Tijana Krivacevic elől Fotó: Jóna István/Zalai Hírlap

A második félidő elején lendületesen kezdtek a hazaiak és pillanatok alatt 13 pontra növelték előnyüket (50-37). Lassan ébredtek a zalaiak, bár Jeffery pontjaival csökkentették hátrányukat (50-40), de nagyon sok hibával játszott a ZTE és nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. A győriek nem csak pontokban, de a lepattanózásban is előrébb jártak ellenfelüknél. A játékrész végét megnyomták az egerszegiek és tíz ponton belülre verekedték magukat (55-47), ám a záró tíz perc elején sportszerűtlen hibát fújtak Szalay Virág ellen, amiből a Győr három ponttal tudta növelni pontjai számát (58-47). A folytatásban állandósult a 10 pont körüli hazai előny. Nagy volt a küzdelem a pályán, de a csapatok sok hibával játszottak. A 37. percben Koizar törte meg a közel négyperces zalai gólcsendet, de a hazaiak a végén sem engedték már ki a kezükből a győzelmet, amit megérdemelten szereztek meg.

Így látták az edzők

Sandro Orlando: „Görcsösen kezdtük a mérkőzést, de gyorsan átlendültünk a holtponton. Gyors indításokkal és a palánk alatti erős játékunkkal megzavartuk a ZTE-t. Amit terveztünk, azt megvalósítottuk, hiszen nyertünk.”

Gáspár Dávid: „A játékosoknak tudomásul kell venni, hogy más felfogásban kell játszani egy ilyen találkozón. Amit megbeszéltünk, nem tartották be a mérkőzésen. Most minden erőnkkel azon leszünk, hogy pénteken odahaza egyenlítsünk és hétfőn visszajöjjünk Győrbe.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában