ZTE KK

2017.11.18. 19:59

Szoros volt, de a ZTE KK nem tudta legyőzni a Falcót

Szombaton este a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége volt. A ZTE KK céljai közül annyit elért, hogy szoros mérkőzést játszott, de a győzelmet nem sikerült megszereznie.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia-ZTE KK 88-82 (29-16, 16-19, 18-16, 25-31)

Szombathely, Savaria Aréna, 3000 néző. Jv.: Benczúr, Balogh, Minár.

Falco KC: Perl 21/3, Váradi 12/6, Govens 15/6, Borisov 16/12. Zigeranovic 5. Csere: Tóth N. 8, Pusthavar 11/9, Norfleet. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE KK: Vaughn 12/12, Horváth Á. 11/9, Benke 12, Szabó Zs. 12/3, Radic 18. Csere: Jeffers 8, Mohácsi 3/3, Kinney 6, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kezdjük a zalai szempontból legfontosabb információval: minden játékos Bencze Tamás vezetőedző rendelkezésére állt. Így az új szerzemény, James Kinney is a nevezettek között volt, aki izomsérülést szenvedett a héten. Az, hogy mennyit bír a lába, természetesen csak később derülhetett ki.

Fotó: Szekeres Péter

A ZTE táborának legnagyobb örömére Horváth Ákos triplája nyitotta a mérkőzést, az viszont a hazai szurkolóknak okozott már legalább ekkora örömöt, hogy Radic kihagyta mindkét büntetőjét… Jó hangulatban kezdődött a találkozó, hiszen nyugati rangadónak is számított a mérkőzés. A Falco a 4. percben 9-6-ra vezetett és Radic újabb hibája után le is cserélte őt Bencze Tamás. Jeffers érkezett a helyére, a hazaiaknál pedig Zigeranovic-pontok. Ki kellett kérnie az első idejét a zalai szakvezetőnek (13-5). Egyébként eleve Falco számított a találkozó esélyesének, ám ennyi hiba láttán esély sem volt, hogy a ZTE KK szoros mérkőzést vívjon. A ZTE KK-nál pályára lépett James Kinney, ám a Falco lendületben maradt. A 8. percben már 25-11-re vezetett és azt kell hogy mondjuk, nem tudta megnehezíteni a szombathelyiek dolgát. Az is érződött, hogy a Falco komplettebb csapat jelenleg, de ezzel mindenki tisztában volt. Közben a ZTE KK feljött 29-25-re, stabilabb lett a játéka, Radic visszatért és végre pontokat is szerzett. A második negyed a zalaiaké volt (34-31), de a Falcónál visszajött a pályára Perl, Váradi és Borisov, s jóval gyorsabb lett a hazaiak kosárlabdája. Mindez pontokban is megmutatkozott (41-35), ám a ZTE KK most már keményen harcolt és ezt a negyedet meg is nyerte.

A második félidő elején aztán gyorsan ellépett a Falco (50-35) és újra csak futott az eredmény után a ZTE KK. Az egerszegiek játéka és dobásbiztonsága is hullámzónak bizonyult a találkozó egyes szakaszain belül, így pedig nem tudott közelebb kerülni a házigazdához. Hosszú idő után Szabó Zsolt hármasa akadt be, de egyébként a Falco sem villogott ebben a negyedben. Ám őrizte az előnyét (27. p.: 54-43) és számára ez volt a lényeg, de ebben a negyedben a vasiak is gyengén dobtak. A ZTE KK-nak akkor lett volna esélye ezen a találkozón, ha az utolsó negyedre jelentősen feljavul a játéka. Az egerszegiek megpróbáltak élni egyik fegyverükkel, a távoli dobásokkal, mégis, Jeffers két közelijével jutottak közelebb (68-60). A másik oldalon viszont Borisov kétszer is távolról talált be, így a ZTE hiába védekezett viszonylag szorosan, nem tudott jobban közelíteni a házigazdához. A Falco tíz pont körül tartotta az előnyét, közben persze itt is, ott is villant valaki. Az utolsó három percnek 82-72-es Falco-vezetéssel indultak neki a csapatok, de a zalaiakban most nem volt meg az az extra játék a végén, amivel meglephették volna a Falcot. A vasiaknál Váradi Benedek két triplája tett pontot a vitás kérdésekre. Győzötzt a Falco, megérdemelten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában