Jól sikerült

2018.05.23. 19:54

Két diákolimpiai aranyérem a cselgáncsozók országos döntőjén

Közel négyszáz résztvevővel Zalaegerszegen rendezték meg a Diák A és B korosztályú cselgáncsozók országos diákolimpiai döntőjét. A Zalakerámia Sportcsarnokban nemcsak a rendező Zalaegerszegi Judo SE örülhetett a zökkenőmentes szervezésének, hanem zalai érmek is születtek.

Kerkai Attila

Egy akciójelenet a versenyről, felül a nagykapornaki Dörnyei Dorisz Fotó: Katona Tibor/ZH

Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban a közel 400 versenyző és kísérőik egy valóban pörgős és olajozottan megszervezett diákolimpiai döntőn jutottak túl. Megyénket mindhárom zalai klub versenyzői képviselték, akik ezúttal természetesen iskoláik színeiben versenyeztek. A Nagykanizsai TE 1866. Judo Szakosztálya, a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa és a Zalaegerszegi Judo SE versenyzői kitettek magukért és összesen két arany-, egy ezüst-, valamint négy bronzérmet szereztek.

Egy akciójelenet a versenyről, felül a nagykapornaki Dörnyei Dorisz Fotó: Katona Tibor/ZH

A rendezők nevében Varga Zoltánt, a Zalaegerszegi Judo SE elnökét kérdeztük arról, hogy várható-e még hasonló rendezvényük.

– Először is azzal kezdeném, hogy a magyar szövetségnek hála, a technikai háttér a legnagyobb versenyekével volt egyenértékű – mondta Varga Zoltán. – Már most döntöttünk róla, hogy folytatnánk azt a sorozatot, amit három éve kezdtünk. Vagyis, minden évben igyekszünk egy országos eseményt Zalaegerszegre hozni, sőt a szövetség is szívesen hozza ide ezeket a rendezvényeket, hiszen látják, hogy zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani ezeket.

De nézzük a legjobb zalai helyezéseket. Aranyérmet nyert a Miklósfai Általános Iskola két diákja, Garai Emese (40 kg) és Nagy Adrián Vajk (+40 kg). Egy ezüstérmest ünnepeltek a zalai színek képviselői, ami Mezőfi Márk (50 kg) nevéhez fűződik az egerszegi Öveges József Általános Iskolából. Bronzérmet szerzett Szeghy Tamás (38 kg) a kanizsai Piarista Általános Iskola, Garai Nimród (50 kg) a Miklósfai Általános Iskola, Furák Tamara (41 kg) az egerszegi Öveges József Általános Iskola, valamint Vizi Zsófia (+56kg) a szintén egerszegi Eötvös József Általános Iskola diákja.

Garai Emese a 40 kg-os súlycsoportban nyert Fotó: NTE
Nagy Adrián Vajk szintén aranyérmet szerzett Fotó: NTE

A még pontszerző 5. helyezettek: Kovács Ákos (32 kg, Nagyrécse), Lipódi Márton (38 kg, N. Piarista), Ódor Noel (32 kg, Z. Petőfi), Bordács Anita (38 kg, Z. Mindszenty), Dörnyei Dorisz (38 kg, Nagykapornak), Volner Fanni (45 kg, Z. Öveges), Herczeg Valter (55 kg, N. Körösi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában