Sok ismerős arc

2018.08.21. 19:30

Elkezdődött a 37. Nemzetközi Sakkverseny

Kedden 37. alkalommal indultak el a sakkórák a Balaton-parti város Nemzetközi Sakkverseny névre hallgató viadalán. Az öt ország közel száz versenyzőjét felvonultató viadal augusztus 28-ig tart.

Kerkai Attila

A megnyitón (balról) Fisli István, a VSZK igazgatója, Ruzsics Ferenc és Horváth Tamás Fotó: Szekeres Péter

A keddi megnyitón a főszervező, Szalai István jelezte: kilencedik éve versenyük a Hévízi László Emlékversenyt is magába foglalja.

– Debrecentől Szombathelyig az ország minden szegletéből érkeznek versenyünkre, mert Keszthelyre szívesen jönnek – mondta Szalai István.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszöntőjében elmondta: már több mint tíz éve, hogy megnyithatja ezt a nemzetközi eseményt, így nem meglepő, hogy már ismerős arcokat is lát az indulók között. Aminek örül, hiszen ez is jelzi, hogy Keszthely népszerű a versenyzők körében.

A megnyitón (balról) Fisli István, a VSZK igazgatója, Ruzsics Ferenc és Horváth Tamás Fotó: Szekeres Péter

Horváth Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke is köszöntötte az indulókat, megjegyezve: egy garantált győztese már most, az első forduló előtt van a viadalnak Szalai István főszervező személyében, akinek ajándékot adott át.

A megnyitón elhangzott: Káposztás Miklós mester­edző, a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke még nem hiányzott Keszthelyről. Ám az érintett pontosított:

– Igazából egy verseny van, amiről még egyszer sem hiányoztam, az pedig az egri. Itt Keszthelyen hagytam ki pár alkalmat, de huszonötször biztos indultam. Aminek külön örülök, hogy a Vasas hét versenyzővel képviselteti magát most is, és tényleg ez az egyik kedvenc viadalom.

A kedden elrajtolt sakkverseny augusztus 28-ig tart a keszthelyi VSZK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában