Az egerszegi öklöző remekelt a Bornemissza-emlékversenyen

2024.05.22. 15:31

Németh Brendon egri győzelme

Szép egerszegi ökölvívó sikerről kaptunk hírt, ugyanis az egri 73. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen Németh Brendon megnyerte súlycsoportja küzdelmét.

Kerkai Attila

Németh Brendon középen, kezében a kupával a Bornemissza-emlékverseny eredményhirdetésekor

Fotó: ZBK

A Zalaegerszegi Boksz Klub is képviseltette magát a 19 ország közel négyszáz öklözőjét felvonultató, nagy hagyományokkal bíró nemzetközi viadalon. Mint a sorszám is jelzi, ez már a 73. Bornemissza Gergely Emlékverseny volt, a ZBK színeiben pedig Németh Brendon az ifjúsági korcsoportban, a +92 kg-osok mezőnyében állt kötelek közé. A Füzesi József és Borhidi Gábor edzők által felkészített egerszegi öklöző az első mérkőzését döntő fölénnyel nyerte, amivel a fináléba került, ahol Németh Brendon egyhangú pontozással győzte le nyíregyházi riválisát, így megnyerte súlycsoportja küzdelmét.

Az egri viadalt megelőzően a Zalaegerszegi BK tagjai a IX. Varga Viktor Emlékversenyen is szerepeltek Vecsésen. Németh Brendon az ifjúságiak +92 kg-os versenyében kiegyensúlyozott öklözéssel a döntőben döntő fölénnyel győzött. A felnőtteknél Németh Marcell (75 kg) első hivatalos mérkőzésén pontozásos győzelmet aratott, majd a döntőben rutinosabb ellenfelével szemben is jól öklözött, ennek ellenére a bírók az ellenfelét látták jobbnak, így ezüstérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában