Vármegyei foci

2024.04.07. 19:36

Zalaszentgróti sikerrel zárult a forduló rangadója az I. osztályban

A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának zalaszentgróti rangadóján a hazaiak nyertek és tapadnak az éllovasra.

Zaol.hu

Teskánd után Andráshidán is nyert a Hévíz (fehérben Bontó)

Fotó: Szekeres Péter

Szepetnek–Deák-Gizmó Murakeresztúr 3–1 (3–0)
Szepetnek, 120 néző. Jv.: Hegedüs M.
Szepetnek: Szekeres P. (Bocskai) – Rákhely (Kobra), Fadgyas, Üst (Millei), Bános (Szabó B.), Pápai, Bilák P. (Pál Mi.), Kolman (Bilák B.), Nagy T., Dömötör, Orsós R. (Csavari). Edző: Németh István.
Murakeresztúr: Németh B. - Békefi, Orbán L. (Szalai I.), Bekő (Boros B.), Rodek Z., Czigány, Gyuranecz, Büki, Körösi D., Pál Ma., Török (Szabó I.). Edző: Visnovics László.
Szepetneken tulajdonképpen a papírformának megfelelően nyert a hazai együttes a vármegyei első osztály 18. fordulójában a földrajzilag „majdnem” szomszéd Murakeresztúr ellen – utóbbi gárda azért jól menedzselt le egy félidőt, konkrétan a másodikat, melyre a hazaiak szinte „sort cseréltek”, lényegében tehát a 3–1 keresztúri részről vállalható eredmény, míg a kimondottan előre tekintő Szepi lényegében hozta a kötelezőt. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a vezetést már a 2. percben megszerezték, a 9. minutumban 2–0-ra alakuló eredmény jóval nagyobb különbséget sejtetett a végére.
Gólszerzők: Dömötör (2), Orsós R., illetve Pál Ma.
Jók: Dömötör, Nagy T., Orsós R., Pápai, illetve Gyuranecz, Pál Ma.
U19: Szepetnek–Murakeresztúr 5–1.

Technoroll Teskánd–Semjénháza 1–2 (0–2)
Teskánd, 50 néző. Jv.: Baranyai R.
Teskánd: Orbán – Gyarmati, Kiss P., Gájer, Soós (Németh N.), Bakos, Major (Bresztovszky), Töttő (Csonka), Kiss D., Boronyák, Baráth. Edzők: Deák Ádám, Mándli Péter.
Semjénháza: Earles – Kretz (Horváth G.), Novák, Berta (Horváth Á.), Horváth P., Pál B. (Kozári), Schuller, Kovács Gy., Pál D., Bagó (Dobri), Ribarics. Játékos-edző: Kovács György.
A döntetlen igazságosabb lett volna, a hazaiak úgy érzik, külső tényezők is hozzájárultak ahhoz, hogy nem sikerült megszerezniük az első tavaszi pontokat.
Gólszerzők: Bakos, ill. Kovács Gy. (11-esből), Berta.
Jók: Boronyák, Bakos, Gájer, Töttő, ill. Schuller, Kovács Gy., Novák.
U19: Technoroll Teskánd–Semjénháza 0–6.

Csesztreg–Zalakomár-Zalakaros 2–0 (1–0)
Csesztreg, 200 néző. Jv.: Lakics P.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Szabó B. (Németh G.), Biharvári, Kiss Ba., Őri Cs., Orbán (Magai), Kiss Bá., Őri M. (Németh D.), Szabó K., Tóth B. Edző: Tamás Tamás.
Zalakomár-Zalakaros: Bogdán – Takács Cs., Szőke, Takács D. (Mutter A.), Horváth J., Madarász Z. (Takács L.), Madarász F., Mutter M., Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Verőfényes időben, szép számú néző előtt indult útjára a labda. A hazai csapat lépett fel támadólag, mezőnyfölényt alakítottak ki. Viszonylag lassan szövögették a támadásaikat, és ezt a vendégcsapat jól kontrollálta, vagy a hazai támadók hoztak rossz döntéseket. A Zalakomár csak a kontrákban bízhatott. A csesztregi fölény a 34. percben érett góllá, Kiss Bálint volt eredményes. A második félidőben is hasonló volt a forgatókönyv, és a 65. percben Kiss Balázs növelte a hazai csapat előnyét. Ezt követően még nagyobb fölénybe került a Csesztreg, de további helyzeteiket nem sikerült gólra váltani. Sportszerű mérkőzésen, kitűnő játékvezetés mellett magabiztos hazai siker született.
Gólszerzők: Kiss Bá., Kiss Ba.
Jók: Tóth B., Németh D., Kiss Bá., ill. az egész csapat.
U19: Csesztreg–Zalakomár-Zalakaros 2–8.

Magnetic Andráshida TE–Hévíz 1–2 (1–2)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Farsang B.
Andráshida TE: Czirjék – Darabos (Rohonczy), Karvalics, Tóth D., Szemes (Luter), Kiss L. (Anti), Szabó P., Bognár (Berkovics), Cséber (Gortka), Németh K., Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Hévíz: Dénes – Filó (Sabján), Tóth I., Nyári, Szindekovics (Rózsás), Bontó, Nagy D., Kovács B. (Buza), Huszár, Damina (Karakai), Fábián. Edző: Damina László.
A hazai csapat számára jól indult a mérkőzés, egy jogosan megítélt büntetőt váltott gólra Bognár Kristóf a 9. percben, majd Karvalics akár növelhette is volna az előnyt. Aztán rögtön az ivószünet után egyenlített a vendégcsapat: egy hosszú bedobás szállt át a kapu előtt, Filó pedig egy pattanást követően megszerezte az egyenlítő találatot. Ráadásul a félidő végén a vezetést is sikerült megszerezniük a fürdővárosiaknak: Bontó vezette keresztbe a labdát a 16-os előterében, a védők udvarias kísérete mellett pedig nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába lőtt. A második félidőt jobbára a mezőnyjáték jellemezte, a hazai csapat többet birtokolta a labdát, és nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyult. Igazán komoly gólhelyzetet egyik fél sem tudott kialakítani, kisebb gólszerzési lehetőségeket lehetett feljegyezni ebben a játékrészben. Győzelmével a Hévíz stabilizálta helyét a mezőny első harmadában, ezzel pedig megszakadt az Andráshida négy meccses tavaszi veretlenségi sorozata.
Gólszerzők: Bognár (11-esből), ill. Filó, Bontó.
Jók: Szabó P., Anti, Szemes, ill. az egész csapat.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Tarr Andráshida SC 3–0 (0–0)
Kiskanizsa, 50 néző. Jv.: Varga P.
Kiskanizsa: Parragi – Jagarics, Németh, Petánovics, Kotnyek, Fülöp (Heiszter), Dolmányos, László (Ötvös), Kiss J., Dömötör (Takács), Füzesi. Edző: Rácz Szabolcs.
Andráshida SC: Paksy – Bakos (Sipos), Szőke, Fábián K., Szabó, Lukács, Szakony, Fülöp, Németh, Fábián B., Penczák. Játékos-edző: László Dávid.
Kiegyenlített volt a játék, majd az első ziccert a vendégek hagyták ki, de ehhez kellett a hazai kapus bravúrja is. Nem maradt el sokáig a kiskanizsaiak válasza, de a gól itt is elmaradt. A hátralévő időben jobbára a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Fordulás után két perc játékot követően kezezés miatt büntetőhöz jutott a Kiskanizsa, melyet Petánovics biztosan értékesített. A vezetés tudatában magabiztosabbá váltak a hazaiak. A vendégek enyhe fölényt harcoltak ki, de egy gyors kiskanizsai kontra után a vendégvédő 16-oson belüli szabálytalansága újabb büntetőt és gólt eredményezett. Tovább próbálkozott az ASC, de jól zárt a hazai védelem. A hosszabbítás hozta a slusszpoént, amikor a vendégvédő által elkövetett szabálytalanság vége kiállítás lett, míg a 18 méteres szabadrúgást a gólfelelős, Petánovics mesterien értékesítette. A harcosan és helyenként jól játszó Kiskanizsa győzelme megérdemelt.
Gólszerző: Petánovics (3, kettőt 11-esből).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Kiállítva: Penczák (93., Andráshida SC).

Kinizsi Gyenesdiás–Lenti TE 2–3 (1–0)
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Lapath D.
Gyenesdiás: Für – Nagy G., Bardon, Zsiga, Baki, Szekér, Fellner (Szabó G.), Karancz (Fehér), Tarnóczai, Bertók, Sipőcz. Edző: Kocsis Norbert.
Lenti TE: Mentes D. – Pál, Takács, Horváth B., Könnye (Horváth F.), Sárkány, Fábián (Pálinkás), Kiss K., Sasvári, Dervalics, Csiszár. Edző: Szabó István.
Szép játékból született góllal szerezte meg a vezetést a Gyenesdiás, majd a fordulást követően növelte előnyét. A vendégek is kitettek magukért és előbb szépítettek, míg a hajrában egyenlítettek. A végjátékban a Lenti játékosai találtak további tartalékokat, és az utolsó percben lőtt góllal megszerezték a győzelmet.
Gólszerzők: Tarnóczai, Fellner, ill. Sárkány, Pál, Takács.
Jók: Baki, ill. az egész csapat.
U19: Gyenesdiás–Lenti 8–2.

Zalaszentgrót–Zalalövő 2–1 (2–0)
Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Major Zs.
Zalaszentgrót: Garai – Jóna, Doszpoth (Molnár Zs.), Ferenczi (Lampert), Horváth B., Iberhart, Kovács P., Kaprinai (Baksa), Horváth S. (Kovács-Braun), Horváth D., Czibor (Kovács L.). Edző: Bencze Péter.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Csik, Agg (Végh), Őr, Kellner, Radics (Péter), Földvári, Horváth D., Mesics. Edző: Ostrom János.
Jól kezdtek a hazaiak, húsz perc játék után kétgólos előnyre tettek szert. Ezután talán túlságosan is megnyugodtak, és kiegyenlítettebbé vált a játék. Szünet után jobban kezdett a Zalalövő, a zalaszentgrótiak bent ragadtak az öltözőben. Sok helyzet adódott, de jól állták a hazaiak az ellenfél támadásait. A zalaszentgrótiak később akár le is zárhatták volna a meccset, de több gól nem született. Egy jó iramú mérkőzésen a hazaiak jobban akarták a győzelmet.
Gólszerzők: Horváth S., Doszpoth (11-esből), ill. Mesics.
Jók: Garai, Kovács P., Horváth D., Horváth B., ill. Horváth D., Gyenese, Földvári.
U19: Zalaszentgrót–Zalalövő 0–3.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában